3 tips voor succes tijdens het NK Pizza bakken 2025
Wil je succesvol zijn tijdens het NK Pizza bakken 2025 op de Horecava? Alle tips zouden dan welkom moeten zijn. Zeker als ze komen van niemand minder dan Marcel Losekoot, deegprofessor, initiatiefnemer van Pizza Profs én juryvoorzitter van het NK Pizza bakken.
Pizzatip 1: Maak de topping fantastisch
“Een goede bodem is natuurlijk heel belangrijk voor een goede pizza. Deze telt dan ook zwaar mee in de totale score. Maar zorg ook dat je topping fantastisch is. Het thema in 2025 is pizza nova. Als je dan een pizza margherita maakt, hoe goed ook, scoor je op de topping niet geweldig. Probeer innovatief te zijn. Dat hoeft niet te betekenen dat je hele gekke dingen moet doen. Denk ook eens aan een alternatief voor tomatensaus, zoals aspergesaus of pompoensaus. Zorg dan wel voor de juiste smaakcombinaties.”
Pizzatip 2: Maak de bodem smaakvol
“We zien deelnemers soms nog een direct deeg gebruiken of te kort rijpend deeg. Zorg voor meer smaak en diepgang met een voordeeg als een poolish- biga-deeg, of gebruik zuurdesem. Dan heb je meer kans dat je bodem ook echt speciaal wordt. Hiermee scoor je meer punten.”
Pizzatip 3: Maak tempo
“Tijdens het NK Pizza bakken moet je de klok in de gaten houden. Soms zijn deelnemers niet goed voorbereid of werken ze gewoon te langzaam. Voor je het weet, is de tijd voorbij. Je moet dus wel redelijk snel werken.”
Het NK Pizza bakken 2025 vindt plaats op dinsdag 14 januari om 15.00 uur in hal 11 van de Horecava. Inschrijven voor de wedstrijd kan hier.
De wedstrijd wordt georganiseerd door Pizza Profs, in samenwerking met Stichting De Lekkerste Wedstrijden.
Bekijk hier het reglement van het NK Pizza bakken 2025.
No Comments