
Dit zijn alle juryleden van het NK De Lekkerste en hier letten ze op
Na alle voorbereidingen, de mise en place en uiteindelijk het koken op het wedstrijdpodium van het NK De Lekkerste op de Horecava, blijft er één vraag over: wat vindt de proefjury van het gerecht? Dat weten we pas als ze geproefd en beoordeeld hebben. Dit zijn alle juryleden van het NK De Lekkerste 2025 op een rij én de criteria die ze hanteren.
NK Lekkerste Broodje, maandag 11:00 uur
1. Foliena Veenstra, facility- & hospitalityprofessional (juryvoorzitter)
2. Silke Onink, redacteur Lunchroom bij Uitgeverij PS
3. Jean Paul Schadde van Doorn, Cityguys
Bekijk hier het reglement van het NK Lekkerste Broodje
NK Lekkerste Burger, maandag 15.00 uur
1. Roger Bloem, Cityguys (juryvoorzitter)
2. Roland Biermans, oud-deelnemer
3. Colin Knopper, marketingmanager De Beren
Bekijk hier het reglement van het NK Lekkerste Burger
NK Lekkerste Pasta, dinsdag 11:00 uur
1. Sarah Puozzo, culinair journaliste en eigenaar South & Pepper (juryvoorzitter)
2. Robert Verweij, oprichter en eigenaar van TeesT
3. Donatello Piras, presentator Italië Podcast bij BNR
4. Steven Strijbosch, Cityguys
Bekijk hier het reglement van het NK Lekkerste Pasta
NK Pizza bakken, dinsdag 15:00 uur
1. Marcel Losekoot, eigenaar en mastertrainer bij De Pizza Academy (juryvoorzitter)
2. Vincenzo Onnembo, pizzachef en mede-eigenaar nNea
3. Giovanni don Anselmo d’Apice, pizzachef, innovator in de pizzabranche en eigenaar van Saporè
4. Simon Giaccotto, schrijver van de Pizzabijbel en eigenaar van Viva la pizza
5. Erik van der Kooij, mede-oprichter BAM! Pizza
Bekijk hier het reglement van het NK Pizza bakken
Lekker Anders, woensdag 11:00 uur
1. Saskia Geraeds, landelijk bestuurder KHN (juryvoorzitter)
2. Dorine Veldhuijzen, docent De Trappenberg
3. Stefan Paap, directeur Houwers
Bekijk hier het reglement van Lekker Anders
NK Lekkerste Vegan Burger, woensdag 15:00
1. Anil Soekhoe, oprichter en eigenaar Hop & Stork (juryvoorzitter)
2. Miriam Quataert, practor SVO vakopleiding food
3. Robin Bruggeman, hoofdredacteur Hospitality Management / redacteur horeca bij Uitgeverij PS
4. Maartje Nelissen, mede-oprichter Plant FWD
Bekijk hier het reglement van het NK Lekkerste Vegan Burger
NK Loaded Fries, donderdag 11:00 uur
1. Alide van Toor, voorzitter ProFri (juryvoorzitter)
2. Eke Bosman, Snackspert
3. Ubel Zuiderveld, horecajournalist en fritoricus
Bekijk hier het reglement van het NK Loaded Fries
NK Lekkerste Pannenkoek, donderdag 14:00
1. Geertje Brocades Zaalberg-Tensen, auteur Pancake Day (juryvoorzitter)
2. Merijn Jansma, bestuurder KHN
3. Foliena Feenstra, facility- & hospitalityprofessional
Kinderjury NK Pannenkoeken bakken
1. Mae de Dunnen
2. Niklas Buijsse
Bekijk hier het reglement van het NK Pannenkoeken bakken
Beoordeling proefjury
De leden van de proefjury zitten aan een tafel voor het podium, proeven uiteraard de gerechten en kunnen vragen stellen aan de deelnemers. De proefjury beoordeelt de creaties met een score van 1 tot en met 10 op de volgende punten:
- De creatie heeft een juiste hoeveelheid, passend bij het gerecht
- Binnen de tijd: 10 punten. Telt twee keer mee. Iedere 10 seconden over de tijd resulteert in 1 minpunt
- Kostprijsberekening (haalbaarheid). Niet overhandigen resulteert in 5 minpunten
- Presentatie en originaliteit: de creatie is bijzonder qua uiterlijk en origineel qua samenstelling. Telt twee keer mee
- Hanteerbaarheid: de creatie is gemakkelijk in de hand te nemen en/of te nuttigen vanaf een bord. Telt drie keer mee
- Versheid: maakt de deelnemer gebruik van verse producten? Telt twee keer mee
- Smaak: hoe lekker is deze creatie? Telt vier keer mee
Beoordelening praktijkjury
De praktijkjury beoordeelt de creaties met een score van 1 tot en met 10 op volgende punten:
- Ingangscontrole: bij het betreden van het wedstrijdterrein zijn de meegebrachte ingrediënten op een hygiënische wijze vervoerd en op temperatuur. Telt twee keer mee
- Hygiëne: gedurende de wedstrijd letten deelnemers op hun hygiëne. Telt twee keer mee
- Werkwijze: gedurende de voorbereiding en tijdens de wedstrijd werken deelnemers efficiënt en delen hun tijd in op een zichtbaar heldere en doordachte manier
De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door Houwers.
Bekijk hier het algemene wedstrijdreglement
No Comments