Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht
Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht
Marc van Ommen van Il Municipio in Denekamp heeft het NK Pizza Bakken 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury was zijn pizza duidelijk de beste van alle veertien deelnemers. Eleonora Orlando van Mangia Pizza in Amsterdam ging er met zilver vandoor en Collin Meijers van Edge in Woerden werd beloond met brons.
De pizza van Marc van Ommen, genaamd ‘L’Italia incontra Twente’, heeft een topping van gorgonzola, kruidige stoofpeer, stroop van stoofpeer, Twentse ham, Parmezaanse kaas en fior di latte (mozzarella gemaakt van koemelk). Volgens de jury was Marc van Ommen met deze pizza de duidelijke winnaar van het NK Pizza Bakken. “Deze pizza is qua smaak het meest gebalanceerd; alles wat erop zat, konden we ook proeven. Verder was het deeg één van de beste van de competitie.” Daarnaast had de maker goed nagedacht over de ingrediënten waardoor de pizza een duidelijke identiteit had, vond de jury. “Hij krijgt een pluim voor het gebruik van lokale ingrediënten uit Twente.”
De top 3 van het NK Pizza bakken 2025:
1: Marc van Ommen, Il Municipio
2: Eleonora Orlando, Mangia Pizza
3: Collin Meijers, Edge