Bas Diks van cateraar Diks Authentiek Culinair in Harreveld heeft tijdens de Horecava de veertigste editie van het NK Lekkerste Broodje gewonnen. Diks doet al sinds jaar en dag mee en pakt nu voor de tweede keer goud.
Bas Diks won het NK Lekkerste Broodje 2025 met zijn creatie ‘Herfst’: een Achterhoekse bol met onder andere zwijnvarkensrib, barbecuesaus van herfstfruit en paddenstoelen, notenboter, mos van brandnetel, tapenade van cantharellen en spar en herfstblaadjes gemaakt van biet, pompoen, paddenstoelen en brandnetel.
De jury was erg onder de indruk van het winnende broodje. “Het was bijna te mooi om op te eten, maar het bleek ook nog eens het lekkerste broodje te zijn. Als jury zijn we unaniem tot dat oordeel gekomen. Het broodje zelf was mooi krokant, het vlees erg mals en smaakvol, mede door de notenboter. Verder zat er ontzettend veel creativiteit in dit broodje en was de herfst volop aanwezig.”
De top 3 van het NK Lekkerste Broodje 2025:
1: Bas Diks, Diks Authentiek Culinair in Harreveld
2: Sjoerd Mampaey, Midas in Woerden
3: Lisette de Jong, The Blueberry in Amersfoort