NK Lekkerste Burger

Bij het NK Lekkerste Burger gaat het maar om één ding: de allerbeste hamburger van Nederland maken. Weet jij een burger te presenteren met het beste vlees, de lekkerste toppings, de smeuïgste sauzen en het meest smaakvolle broodje? Blaas je iedereen weg met jouw smaakexplosie of verras je de jury met iets wat nog nooit is vertoond? Een categorie voor échte vleesfanaten en vakmensen die van burgers houden.

De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, RemiaSalomon FoodWorld en Carl Siegert.

De inschrijving voor 2024 is inmiddels gesloten. 

Reglement NK Lekkerste Burger

Je maakt vijf identieke creaties + 1 losse hamburger

De beschikbare tijd is tien minuten

De maximale verkoopprijs is € 28,00

De kostprijs is minimaal € 4,50 per creatie (exclusief loonkosten)

Er is geen maximaal gewicht van de burger

Lekkerste Burger 2020 Jord Althuizen jury
Top 3 NK Lekkerste Burger 2023
Top 3 NK Lekkerste Burger 2023, vlnr: Oscar Boeters (3), Ferlyan Palimbong (1) en Berry Wagenaars (2). Fotografie: Tamara Verheij / Inbeeldt.

De vorige keer…

Ferliyan Palimbong won het NK Lekkerste Burger 2023 met de Bali Burger. De chef/eigenaar van Podomoro in Bunschoten-Spakenburg maakte deze burger met Bali stoof, Indonesische kruiden, crispy bacon, tomaat en cheddar. Volgens de jury blonk de burger vooral uit in smaak.

“De ingrediënten los van elkaar waren best hoog op smaak, maar de combinatie op de burger was gewoon heel goed in balans. Alles klopte; smaak, sappigheid, temperatuur en mondgevoel. Je word getriggerd om de volgende hap te nemen. Deze burger wilden we eigenlijk helemaal opeten.”

De top 3 van De Lekkerste Burger 2023:

#1 Ferliyan Palimbong, Podomoro in Bunschoten-Spakenburg

#2 Berry Wagenaars, Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem

#3 Oscar Boeters, Ter Marsch & Co Rotterdam