Vegan is een langdurige trend die de creatievelingen onder ons uitdaagt om met verrassende gerechten te komen. Consumenten vragen ernaar en als horecaprofessional moet je daarop inspelen. Weet jij het grote publiek te imponeren met jouw vegan creatie? Het podium van het NK Vegan Burger is dé plek om je te bewijzen!
Deze wedstrijd is powered by Remia en Carl Siegert.
Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn ‘Momma Dunia’. Het zilver ging naar Audrey Biermans van Vitam. Jamal Hlal van HMSHost Schiphol pakte het brons.
Erik Jager kwam naar het NK Lekkerste Vegan Burger met ‘Momma Dunia’, een foccacia met daarop een burger gemaakt van koningszwam en aardpeer met een paneerlaag van cashewnoten. Daarop deed hij een compote van ananaskers, yuzu en bergamot. Hij maakte het geheel af met zeesla en een dressing met geroosterde sesam.
De top 3 van het NK Lekkerste Vegan Burger 2025:
1: Erik Jager, Wildlands Adventure Zoo
2: Audrey Biermans, Vitam
3: Jamal Hlal