NK Lekkerste Vegan Burger 2022

NK Lekkerste Vegan Burger

Een nieuwe categorie in 2023, voor de tweede keer in 2024. Vegan is een langdurige trend die de creatievelingen onder ons uitdaagt om met verrassende gerechten te komen. Consumenten vragen ernaar en als horecaprofessional moet je daarop inspelen. Weet jij het grote publiek te imponeren met jouw vegan creatie? Het podium van het NK Vegan Burger is dé plek om je te bewijzen!

Deze wedstrijd is powered by Remia en Carl Siegert.

De inschrijving voor 2024 is inmiddels gesloten. 

Reglement NK Lekkerste Vegan Burger

In de creatie is geen vlees, vis, schelpdieren, gevogelte en gelatine verwerkt. Als er kaas wordt gebruikt, dan enkel microbieel / plantaardig gestremde kaas

Je maakt vijf identieke creaties

De beschikbare tijd is tien minuten

De maximale verkoopprijs is € 28,00

De kostprijs is minimaal € 4,50 per creatie (exclusief loonkosten)

vegan burger
Top 3 NK Lekkerste Vegan Burger 2023
De top 3 van het NK Lekkerste Vegan Burger 2023, vlnr: Dieuwertje Boonstra (3), Roland Biermans (1) en Audrey Biermans (3). Fotografie: Tamara Verheij / Inbeeldt.

De vorige keer…

Na de winst tijdens het NK Lekkerste Broodje 2023 pakte Roland Biermans van Vitam in Rosmalen ook het goud tijdens het NK Lekkerste Vegan Burger 2023. Roland Biermans kookte zichzelf naar goud met ‘Vitamin Sea’, een zeewier bun met onder meer een avocadoburger, gepekelde en gerookte watermeloen en Oosterse salade. De jury vergeleek de vegan burger van Biermans met een Van Gogh: “Een palet van talloze kleuren en smaken. Het zijn verrassende ingrediënten die uiteindelijk perfect bij elkaar passen.”

De top 3 van het NK Lekkerste Vegan Burger 2023:

#1: Roland Biermans van Vitam in Rosmalen

#2: Audrey Biermans van Vitam in Rosmalen

#3: Dieuwertje Boonstra van Grand Café het Paleis Schiphol