Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen. De winnende pizza, Ti Voglio Bene, is gemaakt met onder meer Provolone del Monaco, auberginecrème, gefrituurde aubergine, gefrituurde basilicum.
De jury was vooral te spreken over het deeg, waarvoor de maker onder meer de poolish-methode gebruikte. Dit is een methode waarbij het deeg in meerdere stappen wordt bereid met een voorgefermenteerd moederdeeg. “Door de dubbele fermentatie was de korst extra krokant en had de pizza een hoge hydratatie”, aldus de jury.
Ook de bereiding van de verschillende ingrediënten maakte indruk. “Elke ingrediënt was op de juiste tijd en temperatuur gegaard.” De jury genoot onder meer van de auberginechips. “Al met al is deze pizza heel goed doordacht.”
De top 3 van het NK Pizza bakken 2024:
1: Tawfik el Shanwany, LouLou Pizzabar in Amsterdam
2: Domenico Malerba, Pizzacos in Zwaag
3: Valerio Prestato, Pizza & Co in Amsterdam