Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas in Woerden heeft tijdens de Horecava de 39ste editie van het NK Lekkerste Broodje op zijn naam geschreven. Hij wist de jury unaniem te overtuigen met zijn Broodje Beef Teriyaki. De winnende creatie van het NK Lekkerste Broodje 2024 bestond uit een Italiaanse Pucce Salentino met onder meer biefstukpuntjes, teriyakisaus, een Japanse omelet, shiitake, furikake-kruiden, mizuna sla, sriracha mayonaise en zwarte inkt mayonaise.
“Er is duidelijk veel aandacht besteed aan dit zeer originele broodje, met waanzinnige smaken en ook nog eens mooi gepresenteerd”, aldus de jury. “Vooral het vlees, dat op houtkool was gerookt, kwam er heel goed uit. De sauzen, met zure en ziltige componenten, brachten het geheel perfect in balans. Ook de Japanse omelet was een mooie toevoeging.”
De restauranteigenaar ging er ook vandoor met de sponsorprijs van Hanos.
Het NK Lekkerste Broodje wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos en Carl Siegert.
De top 3 van het NK Lekkerste Broodje 2024:
1: Sjoerd Mampaeij, restaurant Midas in Woerden
2: Bas Diks, Diks Authentiek Culinair in Harreveld
3: Audrey Biermans, Vitam Catering in Rosmalen