De Italiaanse chef Stella Centola heeft met overmacht de tweede editie van het NK Lekkerste Pasta op de Horecava gewonnen. Ze maakte grote indruk op de jury met haar ‘Malloreddus con ragù di ossobuco’, dat binnenkort op de kaart verschijnt van restaurant La Casina in Huizen.
Het winnende gerecht is gemaakt met malloreddus, een pasta uit de Sardijnse keuken. Ze serveerde deze met ragù van ossobuco. De jury was zeer onder de indruk van de eenvoud van haar creatie. “Met een paar ingrediënten heeft ze een topgerecht gemaakt. De pasta zelf was goed uitgevoerd, perfect al dente, en de osso bucco had een erg mooie smaak. Het gerecht lijkt zo simpel, maar in de uitvoering toonde ze zich de chef. Zo’n gerecht maak je niet zomaar.”
De top 3 van het NK Lekkerste Pasta 2024
1: Stella Centola, La Casina in Huizen
2: Jean Carlos Di Mella, Mangia Pizza in Amsterdam
3: Valerio Prestato, Pizza & Co in Amsterdam