Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Achterhoek Broilers heeft ‘perfecte burger’ voor het NK Lekkerste Burger 2025
Achterhoek Broilers NK Lekkerste Burger 2025

Achterhoek Broilers heeft ‘perfecte burger’ voor het NK Lekkerste Burger 2025

Barbecuefanaat Dave Thijssen leeft vol vertrouwen toe naar het NK Lekkerste Burger 2025 op de Horecava. Hij is er namelijk van overtuigd dat hij de jury de perfecte hamburger kan voorschotelen. En toch is de burger niet veel bijzonders, verklapt hij.

Achterhoek Broilers in Doetinchem is de hobby die is uitgegroeid tot een business. Samen met zijn broer Dennis en jeugdvrienden Ton Bolder en Jasper Bieleveldt verzorgt Dave Thijssen onder andere cateringevents en masterclasses voor liefhebbers. Ze hebben een hun eigen range van bbq rubs en zelfs hun eigen barbecue ontwikkeld.

Perfecte burger in de VS

Voor Achterhoek Broilers biedt het NK Lekkerste Hamburger op maandag 13 januari hét podium voor hun kookkunsten. “Ik heb ooit en keer in de Verenigde Staten een ontzettend lekkere burger gegeten”, zegt Thijssen. “Daarna heb ik zo’n burger nooit meer ergens kunnen vinden en ben ik dus zelf aan de slag gegaan om die smaken te recreëren. Inmiddels kan ik zeggen: ja, we hebben de perfecte burger. We staan hier in de regio dan ook bekend om onze burgers.”

Inschrijven voor het NK Lekkerste Burger kan hier

Vlees laten spreken

Wat is dan het geheim van de perfecte burger volgens Thijssen? “Met name het type runderras. Wij gebruiken Black Angus of Wagyu. We voegen graag umami toe, voornamelijk met gebakken uien en oude kaas.’ Dave Thijssen wil de jury overtuigen met de Broiler Burger van Achterhoek Broilers, onder andere met oude kaas, uien, augurk en zelf gerookte bacon. “Eigenlijk doen we niet veel bijzonders, maar we werken wel met pure, lokale en smaakvolle producten. We laten vooral het vlees spreken. Dat bij elkaar maakt het een perfecte burger.”

Groot podium op de Horecava

Achterhoek Broilers heeft vaker meegedaan aan kookwedstrijden. In 2016 werd het team als beste barbecuers van Nederland uitgezonden naar het Steak World Championship in Texas. Thijssen: “Ik ben dus gewend aan wedstrijden, maar niet op z’n groot podium als tijdens de Horecava. Dat wordt dus zeker anders. Maar wie niet waagt, die niet wint.”

Inschrijven

Het NK Lekkerste Burger 2025 vindt plaats tijdens de Horecava, op maandag 13 januari om 15.00 uur. Inschrijven voor de wedstrijd kan hier. Het NK Lekkerste Burger is powered by Hanos, Remia, Salomon Foodworld en Carl Siegert.

Dave Thijssen NK Lekkerste Burger 2025

Dave Thijssen voor de brandweerwagen die Achterhoek Broilers heeft omgebouwd voor cateringsevents.

No Comments

Post a Comment