Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Audrey was ooit de jongste maar is een vedette op het NK De Lekkerste 2025

Audrey was ooit de jongste maar is een vedette op het NK De Lekkerste 2025

Wie het NK Lekkerste Vegan Burger of het NK Lekkerste Broodje wil winnen, moet in 2025 in ieder geval Audrey Biermans van Vitam verslaan. Makkelijk is dat niet, want Audrey laat ieder jaar weer zien dat ze een deelnemer is van internationaal topniveau.

Ondanks dat ze ‘pas’ 23 is, heeft ze al een indrukwekkende prijzenkast. In 2016 was Audrey Biermans met 15 jaar de jongste deelnemer aan het NK Lekkerste Broodje ooit. In april 2018, toen ze net 17 was, won ze de Sandwich World Cup in Parijs. Ook daar was ze de jongste deelnemer ooit. In 2023 pakte ze zilver tijdens het NK Vegan Burger en in 2024 won ze deze wedstrijd. Dat jaar werd ze ook nog eens derde tijdens het NK Lekkerste Broodje. Tijdens de Best Burger Benelux 2024 werd ze tweede.

Inschrijven voor het NK De Lekkerste kan hier.

In control

Zenuwen zijn heel normaal tijdens grote kookwedstrijden. Maar wie Audrey op het podium aanschouwt, ziet een professional die relaxed, happy en in control is. “De eerste twee jaar had ik best spanning, maar nu weet ik wat ik wil doen en welk verhaal ik wil vertellen met mijn gerecht. Ik vind het gewoon leuk om mee te doen en om mezelf te verbreden met nieuwe trends en smaken. Bpvendien is het een gezellig event waarbij ik collega’s weer zie. Spanning is er inderdaad niet meer.”

Altijd een verhaal

Waar kun je een creatie van Audrey Biermans aan herkennen? “Sowieso de presentatie, de kleuren. Daar besteed ik veel zorg en tijd aan. Je ogen geven de eerste indruk, dus dat is heel belangrijk. Qua smaken zorg ik dat alles goed in balans is. Ik merk de laatste jaren dat ik een bepaalde keuken opzoek, bijvoorbeeld Oosters of Libanees, waarbij ik met die smaken iets unieks creëer. En er zit altijd wel een verhaal achter.”

Lekkerste Vegan burger 2024

De winnende creatie van Audrey Biermans tijdens het NK Lekkerste Vegan Burger 2024: Chuparse los dedos, gemaakt met onder andere een vegan hamburgerbroodje, een huisgemaakte groente patty, vegan crispy nachos, vegan cheddar en krokant van bananenschil.

Gaan met die banaan

No waste is een thema dat Audrey de laatste jaren lijkt te omarmen. Zo pakte ze in 2023 zilver tijdens het NK Vegan Burger met de ‘No waste Libanees’. Tijdens de Best Burger Benelux werd ze tweede met de ‘Gaan met die Banaan’-burger, een vegan burger gemaakt met briochebrood, bananenketchup, zwarte lemonkaas en een spek-achtige schil van de banaan. Een bijzonder prestatie, aangezien de vleesburgers en de vleesloze creaties met elkaar de strijd aangingen in één wedstrijd.

Twee NK’s op de Horecava

Audrey is van de partij tijdens de veertigste editie van het NK Lekkerste Broodje op maandag 13 januari en het NK Lekkerste Vegan Burger op woensdag 15 januari, beide in hal 11 van de Horecava 2025.

Het NK Lekkerste Broodje is powered by Hanos en Carl Siegert. Het NK Lekkerste Vegan Burger is powered by Remia en Carl Siegert.

Inschrijven voor het NK De Lekkerste kan hier.

No Comments

Post a Comment