Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

HOVENS KOMT MET BOKKENBURGER

Deelnemer Jelle Hovens (37) komt op de Horecava 2018 in de categorie Lekkerste Hamburger Finest met een op voorhand opvallende creatie: een bokkenburger. ‘Ik ga graag duurzaam te werk’, aldus de ondernemer uit Nijkerk.

Hovens, sinds een maand werkzaam bij De Kroon Daily Deli in Amersfoort, eindigde bij de editie 2015 van de Lekkerste Wedstrijden, op een fraaie tweede plek. Dezelfde plek behaalde hij een jaar later, in een andere finale: die van het veelbekeken RTL-programma Grillmasters. Dat project volbracht Hovens overigens samen met zijn collega Robert Janmaat. Met de bokkenburger gaat Hovens in januari vol voor de eerste plek.

Het vlees van bokjes wordt doorgaans vernietigd omdat ze geen economische waarde hebben. Het op de kaart zetten van dit vlees zorgt daardoor voor minder voedselverspilling en meer dierenwelzijn. In steden als Rotterdam en Amsterdam wordt bokkenvlees steeds vaker op de menukaart gesignaleerd.

‘Ik maak een superfijne bokkenburger. Momenteel denk ik na over de smaakcombinatie’, aldus een enthousiaste Hovens. De naam van zijn creatie: Kroonjuweel.

Foto: Hovens (links) met Grillmasters-collega Janmaat.