Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

FINEST PROOI VOOR CRAANE

Laurentz Craane maakt de Lekkerste Hamburger Finest van Nederland. Craane won tijdens de Horecava met ‘The Basterd’ de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Finest.

Craane (30) werkt sinds drie jaar bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. Hij won deze wedstrijd al eerder, in 2016. De vakjury prees de winnende hamburger vanwege de creativiteit in de creatie, de uitmuntende samenstelling en natuurlijk vanwege de ‘enorme smaakbom’ in de mond.

In Arnhem worden sowieso topburgers gebakken: ook de nummer 2 komt uit de Gelderse hoofdstad.

De vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Finest is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij hamburger specifieke zaken.

De opdracht was om live op het podium, binnen tien minuten, vijf indentieke broodjes te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest door de makers worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van de burger.

Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Remia, Carl Siegert en Salomon FoodWorld.

TOP 3

 De volledige top 3 van de Lekkerste Hamburger Finest luidt als volgt:

#1: Laurentz Craane – The Basterd
#2: Patrick Menzies – El Don Ramonburger
#3: Reiss Greenhalgh – De Wereldburger

Foto van de trotse winnaar Laurentz Craane: Tamara Verheij.