Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

LEKKERSTE HAMBURGER FASTEST OP SCHIPHOL

Ferlyan Palimbong maakt de Lekkerste Hamburger Fastest van Nederland. Palimbong won tijdens de Horecava met zijn Javaanse Pomodoroburger de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Fastest.

Palimbong werkt bij HSMHost op Schiphol. De vakjury prees de winnende hamburger vanwege de kwaliteit van het hamburgervlees, de oosterse opmaak, de snelle verwerking en de totale uitstraling van de burger.

De vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Fastest is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij fastservicebedrijven.

De opdracht was om live op het podium, binnen zes minuten, vijf indentieke broodjes hamburger te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het broodje.

De Lekkerste Hamburger Fastest wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.

TOP 3

 De volledige top 3 van de Lekkerste Hamburger Fastest luidt als volgt:

#1: Ferlyan Palimbong – Javaanse Pomodoro Burger
#2: Corjan Treffers – Pork Belly Burger
#3: Michelle de Bruijn – Tokio Burger

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 16 deelnemers deel. De vakwedstrijd om de Lekkerste Hamburger Fastest van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.

Foto van Tamara Verheij: Een trotse winnaar Ferlyan Palimbong tussen medekandidaten.