Jeffrey Reijnen (foto) maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van Nederland. Reijnen won tijdens de Horecava 2018 met zijn ‘Zilte Zoen’ de vakwedstrijd Lekkerste Maaltijdsalade.
Reijnen werkt bij Hutten Catering in Veghel. De vakjury prees de winnende salade om slechts één ding: ‘De geweldige smaak’.
De vakwedstrijd Lekkerste Maaltijdsalade is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij horecabedrijven. Onder maaltijdsalade dient te worden verstaan: een salade als volledige maaltijd, samengesteld uit een slasoort (of meerdere slasoorten of rauwkostsalade). Bij het maken mag gebruik worden gemaakt van croutons, brood of aardappelproducten en warme en of koude vlees- of viscomponenten.
Zonder kaders geen wedstrijd. Deze maken het juist leuk. Onder tijdsdruk mogelijkheden creëren om zo tot een heerlijke salade te komen.
Foto: de winnende salade 2018: ‘Zilte Zoen’.
Klik hier voor het complete wedstrijdreglement
Winnaar: Jeffrey Reijnen
Naam salade: ‘Zilte Zoen’ (foto)
Bedrijf: Hutten Catering, Veghel
2e prijs: Wouter Bos
Naam salade: ‘Hollandse Oersalade’
Bedrijf: Vitam Catering, Schijndel
3e prijs: Yasin Es-Saad
Naam salade: ‘Achter het Net’
Bedrijf: Noord Holland Catering, Oosthuizen