Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Is er plek voor de kroket tijdens het Nederlands Kampioenschap?
kroket

Is er plek voor de kroket tijdens het Nederlands Kampioenschap?

Het is weer tijd voor Nationale Krokettendag: op zondag 9 oktober zetten we onze geliefde frituursnack in het zonnetje. De kroket is zo veelzijdig, dat je ‘m zou kunnen gebruiken tijdens alle wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap. Maar of het ook een goed idee is…

Hoe kun je een kroket eten? Uit het vuistje en op een broodje is hoe wij Nederlanders de kroket doorgaans verorberen. Het is dan ook zeker niet onmogelijk om aan het NK Lekkerste Broodje deel te nemen met een creatie waarin een kroket de hoofdrol pakt. Hetzelfde geldt voor Lekker Anders, waarbij deelnemers de vrijheid hebben om hun creatieviteit de vrije loop te laten.

Kroketburger

Als het iemand lukt om de jury van het NK Lekkerste Burger te overtuigen met een kroketburger, dan moet dat ook lukken bij het NK Lekkerste Vegan Burger. De vraag is of een kroketburger wel een echte burger is. Als ‘ie écht lekker is, maakt het dan iets uit?

NK Loaded Fries

Kun je tijdens het NK Loaded Fries een kroket als topping gebruiken? Arn Zuyderduin van Frituur Van Gogh in Amersfoort won in 2019 de eerste editie van deze wedstrijd. Weliswaar met een bitterbal in plaats van een kroket, maar in feite is alleen de vorm anders. De topping van zijn ‘Comfort frites’ bestond uit Limburgs Zoervleis met Amsterdamse uitjes, een bitterbal, pickles en peterselie.

Out-of-the-box met een kroket

Een kroket gebruiken tijdens de andere wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap is een ander verhaal. Het kán, maar vraagt om nog meer out-of-the-box-denken.

NK Pizza Bakken

Utrechtse studenten vinden een pizza met kroketten de normaalste zaak van de wereld. Tenminste, de velen die bekend zijn met de Pizza Marjolein van cafetaria Ten Beste: een Turkse pizza met twee kroketten, sla, ui en sauzen. Nu kun je met een Turkse pizza niet het NK Pizza Bakken winnen, maar misschien inspireert het om een Italiaans pizza te maken met een topping van kroket. Verrassend is het in ieder geval wel.

NK Lekkerste Pasta

Pasta met kroket tijdens het NK Lekkerste Pasta? Dat is pas écht risico nemen. Youtuber Sophie Ousri kwam met het ‘recept’: pasta, twee kroketten en prakken maar. Dat klinkt misschien als een verschrikking, maar het knapperige korstje en de smeuïge vulling schijnt best goed te combineren met pasta. Om tijdens het NK Lekkerste Pasta in de prijzen te vallen, heb je wel iets meer nodig dan twee kroketten, maar het kan een startpunt zijn. Wie is er zo gek?

Lekkerste Pannenkoek

Het Youtube-kanaal Nicole Michael DIY heeft een recept voor een pannenkoekkroket. Het komt erop neer dat je een pannenkoek oprolt, paneert en vervolgens frituurt. Dat is dus een kroket, geen pannenkoek. Een gevulde pannenkoek met kroket als basis voor de vulling, zou dat kunnen? Dat is aan de kandidaten en uiteindelijk aan de jury van de Lekkerste Pannenkoek.

Of je nu wel of geen kroketten meeneemt naar één van deze wedstrijden; je kunt je inschrijven voor het Nederlands Kampioenschap. Hoe doe je dat?

Inschrijven voor 2023

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het Nederlands Kampioenschap (de nieuwe naam van de Lekkerste Wedstrijden), dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023.

Bekijk hier de wedstrijden van 2023

Bekijk hier het programma van 2023

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment