Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / 3 dingen om NIET te doen tijdens het NK Lekkerste Pannenkoek
NK Lekkerste Pannenkoek 2023 jurylid Merijn Jansen

3 dingen om NIET te doen tijdens het NK Lekkerste Pannenkoek

Smaken jouw zoete pannenkoeken naar meer? Dan moet je écht meedoen aan het NK Lekkerste Pannenkoek op donderdag 11 januari 2024 op de Horecava in Amsterdam. Wil je goed beslagen het wedstrijdpodium betreden? Dan zijn dit de dingen die je beslist NIET moet doen volgens juryvoorzitter Merijn Jansma.

Als eigenaar van pannenkoekenrestaurant In den Gloeiende Gerrit in Amersfoort is Merijn Jansma een ervaringsdeskundige pur sang. Hij weet als geen ander hoe je een goede pannenkoek bakt en hoe die moet smaken. Maar… wat moet je als deelnemer nou niet doen om de nationale titel binnen te halen?

Schrijf je hier in voor het NK Lekkerste Pannenkoek 2024

Tip 1: treed niet buiten je comfortzone

“Wat goed is, is goed. Ga vooral geen gekke dingen doen zoals experimenteren met bijzondere of andere ingrediënten. Houd het simpel en vertrouw op je eigen bakkunsten. Dan kun je boven jezelf uit stijgen.” Creatief zijn is goed, maar sla er niet in door.

Als voorbeeld noemt Jansma de winnende creatie van 2023: ‘The American Classic’ van Rohini Atwaroe van By Jarmusch in Rotterdam. “Zij deed waar ze goed in was en waar ze dagelijks mee bezig was: american pancakes. Die winnende pannenkoek was echt waanzinnig goed.”

Tip 2: vergeet het beslag niet

Tijdens het jureren bij de wedstrijdeditie van 2023 viel het Jansma op dat een aantal kandidaten vooral bezig was met hoe mooi hun pannenkoek eruit moest zien. “Er was te weinig aandacht voor het beslag. Dat is de basis: als dat niet past bij de rest van de ingrediënten op de pannenkoek heb je geen match.”

Tip 3: maak het niet te zout

Om een goede smaakbalans te krijgen, moet je letten op het zoutgehalte in je beslag. Daarmee kun je mismatches voorkomen. “Zelf vind ik de combinatie van appel met vanille smaakvol.” Ga op zoek naar dit soort smaakcombinaties voor jouw zoete pannenkoek maar overdrijf niet. “Te is nooit goed, zoek het in de eenvoud.”

Doe mee!

Zijn deze tips jou op het lijf geschreven? Pak dan je kans om je bakkunsten te vertonen en schrijf je NU in voor het NK Lekkerste Pannenkoek 2024.

NK de Lekkerste 2024

Culinaire professionals kunnen meedoen aan acht wedstrijden tijdens het NK de Lekkerste 2024.

NK Lekkerste Broodje
NK Lekkerste Burger
NK Lekkerste Pasta
NK Pizza bakken (inschrijving gesloten)
Lekker Anders
NK Lekkerste Vegan Burger
NK Lekkerste Pannenkoek
NK Loaded Fries

Schrijf je hier in voor het NK De Lekkerste 2024

Programma 2024

Het NK De Lekkerste 2024 vindt plaats tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam, van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari. Het programma van het NK wordt uitgespreid over alle vier de dagen, met elke dag twee wedstrijden. Het beloven weer enerverende dagen te worden vol spanning, plezier en inspiratie.

Bekijk hier het programma van het NK De Lekkerste 2024

Kwaliteitsimpuls

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert vakwedstrijden voor de fast casual markt op de Horecava. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Professionals uit de branche dagen elkaar tijdens jaarlijkse de beurs uit om een topprestatie te leveren. Dat doen ze in acht verschillende vakwedstrijden.

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Rational, Next2Food, Mibrasa Grills, WTOL Academy, SVH en Pizza Profs.

Foto: Tamara Verheij / Inbeeldt

 

No Comments

Post a Comment