Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / 4 hygiënische tips voor Lekker Anders 2024
Lekkers Anders 2023

4 hygiënische tips voor Lekker Anders 2024

Doe jij mee aan Lekker Anders op woensdag 10 januari 2024? Laat dan vooral je enthousiasme zien. “Plezier is belangrijker dan winnen”, vindt juryvoorzitter Stefan Paap van Houwers. Dus zet je beste beentje voor en tover een glimlach op je gezicht. En oh ja, vergeet niet om een goede koelbox en schone werkkleding mee te nemen.

Het is voor Stefan Paap de eerste keer dat hij het NK Lekker Anders vanachter de jurytafel volgt. De kersverse voorzitter kent de wedstrijd wel heel goed want het bedrijf waarvan hij mede-eigenaar is, Houwers, voert al jarenlang de hygiënecontroles bij de deelnemers uit. Op basis van deze praktijkkennis heeft hij de volgende tips voor de deelnemers van het NK Lekker Anders:

Tip 1: zorg voor een goede koelbox

Als je aankomt op de wedstrijdlocatie (de RAI in Amsterdam), staat de inspecteur van Houwers klaar om te controleren of de producten die je voor je broodje gaat gebruiken aan de wettelijke (hygiëne-)eisen voldoen. Neem daarom een goede koel- of vriesbox mee om je producten op de juiste temperatuur te houden.

Schrijf je hier in voor Lekker Anders 2024

Tip 2: plak stickers

De controleurs bekijken de etiketten van de meegebrachte producten. Ze worden onder meer gecheckt op de houdbaarheidsdatum. Breng je een verpakking mee die al door jou open is gemaakt? Plak er een sticker op met de datum van opening. Zorg dat je alles goed van de juiste informatie en stickers voorziet.

Tip 3: vergeet je werkkleding niet

Tijdens de wedstrijd wordt er ook gekeken of je hygiënisch werkt. Voorkom onnodige wedstrijdstress. Zorg dat je schone werkkleding èn schoon gereedschap meeneemt. Dat werkt wel zo vertrouwd en prettig.

Tip 4: maak je werkbank schoon

Ben je klaar met je broodje? Vergeet dan niet om de werkbank in de wedstrijdkeuken te poetsen en netjes achter te laten (net zoals je dat op je werkplek doet).

Bonustip

Maak je toch een foutje? Dat kan altijd gebeuren. Probeer het dan op een goede manier te herstellen, dat kan de juryvoorzitter zeker waarderen. Dus ben jij die broodjesmaker waar het enthousiasme vanaf spat?

Pak dan je kans en schrijf je in!

No Comments

Post a Comment