Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / 5 dingen die je niet moet doen tijdens het NK Lekkerste Broodje 2024
NK Lekkerste Broodje 2023

5 dingen die je niet moet doen tijdens het NK Lekkerste Broodje 2024

Hoe bereik je dat jouw creatie in de smaak valt bij de jury van het Lekkerste Broodje 2024? Juryvoorzitter Foliena Feenstra geeft antwoord in de vorm van vijf waardevolle tips.

Wat moet je NIET doen als je op 8 januari 2024 op het erepodium van het NK Lekkerste Broodje wilt komen? We vragen het aan Foliena Feenstra, juryvoorzitter van het NK Lekkerste Broodje en facility- & hospitalityprofessional. Twee belangrijke tips: maak je creatie niet te bewerkelijk en vergeet vooral niet dat het lekker moet zijn. Zorg ook dat je niet met je mond vol tanden staat als je jouw broodje aan de jury presenteert.

De competitie om het Lekkerste Broodje is voor Foliena bekende kost. Ze deed niet alleen meerdere malen mee maar won ook verschillende prijzen. Nu zet ze haar ervaring in als jurylid. Ze kent de do’s en don’ts. Daarom vragen we haar om insidertips.

Inschrijven voor het NK Lekkerste Broodje kan hier. 

Tip 1: Maak het jezelf niet te moeilijk

Overdaad schaadt. Gebruik niet teveel ingrediënten en maak geen bewerkelijk broodje, vindt Feenstra. “Ik heb in de catering gewerkt en daar moesten we 160 broodjes maken. Dan kun je niet vijf minuten bezig zijn met één broodje. Bovendien lopen de loonkosten op en wordt het broodje te duur.”

Tip 2: Vergeet niet dat het lekker moet zijn

De wedstrijd heet het ‘Lekkerste Broodje’ maar veel deelnemers zijn de laatste jaren vooral bezig met het uiterlijk en het verfraaien van hun creatie, merkt Feenstra. “Het oog wil ook wat maar zorg er in de eerste plaats voor dat het lekker is. De eerste hap mag geen teleurstelling zijn.”

Tip 3: Verwerk niet te veel smaken

De smaak is leidend voor de beoordeling door de jury. “Je kunt meerdere smaken gebruiken maar overdrijf niet. In een hap moet je alle componenten te pakken hebben.” En waarmee kun je de juryvoorzitter een plezier doen? “Ik houd van de combi hartig en zoet.”

Tip 4: Haal het niet van ver

Zoek je ingrediënten dichtbij huis, tipt de juryvoorzitter. Zeker met het oog op duurzaamheid. “Wat je van ver haalt, is lekker; maar dat geldt nu niet. Kijk naar je regio. Denk bijvoorbeeld aan een Achterhoekse kool die je met een lekkere dressing op smaak brengt.”

Tip 5:  Sta niet met je mond vol tanden

Bij het presenteren van hun creatie aan de jury, bleek in voorgaande jaren dat het bij een aantal deelnemers aan productkennis ontbrak. Ook hadden ze niet nagedacht over de uitleg oftewel het verhaal achter hun broodje. “Een goed verhaal blijft hangen. Zo had ik een broodje ‘Batavia’ met een link naar de onafhankelijkheid van Indonesië. Het is zelfs later in de horeca op Schiphol verkocht.”

Schrijf je in

Is je interesse gewekt? Ga jij de uitdaging aan om Foliena Feenstra en de andere juryleden jouw lekkerste broodje voor te schotelen? Schrijf je dan NU in. 

NK de Lekkerste 2024

Culinaire professionals kunnen meedoen aan acht wedstrijden tijdens het NK de Lekkerste 2024.

NK Lekkerste Broodje
NK Lekkerste Burger
NK Lekkerste Pasta
NK Pizza bakken
Lekker Anders
NK Lekkerste Vegan Burger
NK Lekkerste Pannenkoek
NK Loaded Fries

Schrijf je hier in voor het NK De Lekkerste 2024

Programma 2024

Het NK De Lekkerste 2024 vindt plaats tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam, van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari. Het programma van het NK wordt uitgespreid over alle vier de dagen, met elke dag twee wedstrijden. Het beloven weer enerverende dagen te worden vol spanning, plezier en inspiratie.

Bekijk hier het programma van het NK De Lekkerste 2024

Kwaliteitsimpuls

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert vakwedstrijden voor de fast casual markt op de Horecava. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Professionals uit de branche dagen elkaar tijdens jaarlijkse de beurs uit om een topprestatie te leveren. Dat doen ze in acht verschillende vakwedstrijden.

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Rational, Next2Food, Mibrasa Grills, WTOL Academy, SVH en Pizza Profs.

 

 

No Comments

Post a Comment