Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / AnyTyme Toscane wint Lekkerste Loaded Fries 2021
Winnaars lekkerste loaded fries 2021

AnyTyme Toscane wint Lekkerste Loaded Fries 2021

Gabriël Oral van AnyTyme Toscane heeft de finale van de Lekkerste Loaded Fries 2021 gewonnen. De jury was onder de indruk van zijn Korean Barbecue. De wedstrijd, dit jaar georganiseerd door Remia, telde tien finalisten. Opvallend: het was voor de top 3 de eerste kookwedstrijd waar ze aan meededen. 

Remia spreekt van ‘ijzersterke finalisten’ die in De Fabrique in Utrecht hun kunsten vertoonden voor een select publiek en een driekoppige jury. Gabriël Oral sleepte uiteindelijk de meeste punten in de wacht. Zijn ‘Korean Barbecue’ werd omschreven als ‘een smaakexplosie’. Het was voor het eerste dat Oral met een kookwedstrijd meedeed.

Koreaans bezorgfrietje

Oral, die in oktober 2020 met zijn broer Michel AnyTyme Toscane in Borne opende, maakte zijn gerecht met Oerfriet, Galbi (Koreaans vleesgerecht van Ierse rundershortribs) radijssalade, komkommer, limoenwedges, kiemgroente, kimchisesem, Legendary Real Tasty Mayonaise Lemon Pepper Mayonaise en Garlic Sriracha Mayonaise. Aangezien AnyTyme Toscane een bezorglocatie is, serveerde Oral zijn friet in een kartonnen bezorgdoosje.

loaded fries korean barbecue winnaar 2021

Korean Barbecuu, de Lekkerste Loaded Fries van 2021

Brazilian Fast Food

Jesper Polman van Eetwinkel Polly in Bemmel eindigde op de tweede plaats. Het was voor Polman ook de eerste keer dat hij aan een wedstrijd meedeed. Hij presenteerde zijn ‘Frites BFF’ (Brazilian Fast Food), gemaakt met verse chimichurri, chimichurri fritessaus, ingelegde rode ui en China Rose scheuten. De jury noemde het een ‘goed uitgedacht frietje met verrassende ingrediënten’.

Lees ook: De organisatie van de Lekkerste Westrijden tijdens de Horecava is volop bezig met de editie van 2022.

Frietje voor lefgozers

Het brons was voor Yvonne Verstralen van Cafetaria ’t Trepke in Valkenswaard en haar ‘Frietje Samurai’. ‘Een heerlijk frietje voor de lefgozers onder ons’, zo omschreef ze het zelf. De jury was gecharmeerd van haar loaded fries, waarbij ze alledaagse cafetaria-ingrediënten slim gebruikte: een hamburger in stukjes gehakt, brunoise van paprika, gekookt ei, schijfjes jalepeno en Red Hot Samurai Sauce. Net als de nummer één en twee, was dit ook voor Verstralen de eerste wedstrijd. Een half jaar geleden opende ze met haar man de cafetaria in Valkenswaard. Daarvoor werkte ze fulltime in de zorg.

Hoog niveau

Zowel Remia als de jury roemden de inzet en het niveau van de deelnemers. De tien finalisten waren gekozen uit een pool van veertig kandidaten die zich voor de wedstrijd hadden aangemeld.

No Comments

Post a Comment