Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Bas Diks wil met Achterhoekse parels het NK Lekkerste Broodje winnen
NK Lekkerste Broodje Bas Diks

Bas Diks wil met Achterhoekse parels het NK Lekkerste Broodje winnen

Geloven in jezelf en trots zijn op je ingrediënten; voor Bas Diks is dat een voorwaarde om mee te doen aan het NK Lekkerste Broodje. Hij heeft maar één doel. “Ik wil winnen.” De Achterhoek gaat hem daarbij helpen.   

Bas Diks, die samen met zijn vrouw en ouders cateringbedrijf Diks Authentiek Culinair runt, doet al jaren mee met de Lekkerste Wedstrijden. “Mijn ouders hebben het bedrijf opgezet en ik liep er als klein jochie al rond. Mijn vader was altijd erg actief met wedstrijden en op een gegeven moment leek het mij ook wel leuk. De eerste keer, in 2008, werd ik meteen derde, de tweede keer tweede. Daarna wilde ik ook een keer winnen.” En dat gebeurde in 2011, toen Bas het Lekkerste Broodje van Nederland maakte. In de jaren daarna pakte hij nog verschillende andere prijzen.

Inschrijven voor het NK Lekkerste Broodje kan hier

Lees hier meer over het NK Lekkerste Broodje

Alles of niets

Na een paar jaar niet meegedaan te hebben vanwege drukte op het werk en de coronaperiode, is Bas tijdens de Horecava 2023 weer van de partij. “Thuis zullen ze wel weer zeggen dat ik het rustig aan moet doen, maar ik heb er weer zin in. Ik heb ook weer frisse ideeën.” Bas legt de lat zo hoog mogelijk. “Ik doe mee voor de volle winst. Het is alles of niets.”

Go with the flow

Hoe leeft Bas naar het NK Lekkerste Broodje toe? “Ontspannen. Sommigen zijn heel erg bezig om alle risico’s uit te sluiten. Ik hou meer van ‘go with the flow’, dat voelt voor mij natuurlijker en dan maak ik ook minder fouten. Verder vind ik het belangrijk om te vertellen waaróm ik voor bepaalde producten heb gekozen, mijn gedachte erachter.”

Pareltjes uit de Achterhoek

Bas haalt zijn ingrediënten voor het NK Lekkerste Broodje uit zijn achtertuin. “De Achterhoek heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld als foodregio van Nederland; van graanvelden en plaatselijke bakkers die brood maken tot groenteboeren die pompoenpitten hier planten en oogsten. Zo wordt de regio steeds meer een zelfvoorzienend. Ik denk dat dat ook de toekomst is. Als je goed zoekt, zijn er echt pareltjes te vinden en kun je met lokale producten hele mooie gerechten samenstellen.”

NK Lekkerste Broodje Bas Diks 2

Ingrediënten uit de natuur

Het kan dan ook niet anders dat Bas zijn creatie voor het NK Lekkerste Broodje ‘Mijn Achtertuin’ noemt. “Van Achterhoekse granen maakt mijn bakker supermooi brood. Daarnaast, en dat is een beetje mijn handelsmerk, haal ik ingrediënten zelf uit de natuur, zoals paddenstoelen, noten en kruiden. Ik wil de Achterhoek heel graag laten zien en proeven.”

Inschrijven voor 2023

Iedereen kan zich vanaf nu inschrijven voor het NK Lekkerste Broodje en de andere wedstrijden van het NK, dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023. Het NK De Lekkerste wordt georganiseerd door Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment