Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Bijen helpen Bas Diks bij het NK Lekkerste Broodje 2024

Bijen helpen Bas Diks bij het NK Lekkerste Broodje 2024

Hij werd tweede tijdens het NK Lekkerste Broodje 2023 en daar baalde hij een klein beetje van. Bas Diks van Diks Authentiek Culinair geeft echter niet op. Voor 2024 roept hij de hulp in van zijn eigen bijen.

“Ik doe mee om te winnen”, zegt Bas Diks resoluut. Hij runt samen met zijn vrouw en ouders cateringbedrijf Diks Authentiek Culinair in Harreveld en doet al jaren mee met het NK de Lekkerste. Dat leverde hem al een aantal prijzen op, waaronder goud tijdens het Lekkerste Broodje Catering in 2011. In 2023, tijdens het NK Lekkerste Broodje, werd hij tweede achter Roland Biermans. “Ik baalde daarvan, maar kon me erbij neerleggen. Ronald en ik kennen elkaar goed en we doen al heel lang mee.”

Eigen honing

Wat hij precies gaat maken voor het NK Lekkerste Broodje 2024 weet hij nog niet, maar één ingrediënt heeft hij al uitgekozen: honing. En niet zomaar honing, maar honing van zijn eigen bijen. “Mijn vader en schoonvader zijn beide imker en we hebben zo’n tien bijenvolken op ons terrein waarmee we onze eigen honing produceren.”

Zijn creatie zal dan ook ‘richting de zoete kant’ gaan, verklapt hij. “Ik heb patisserie altijd interessant gevonden en ik denk dus aan een zoet broodje.” Hij heeft zijn bakker, Bakkerij Schreuder in Eibergen, al verzocht om voor het NK een broodje te maken. “Hij werkt met lokale producten, maar hij is geen banketbakker. Dus ook voor hem is het een uitdaging.”

Inschrijven

Wie gaat de strijd aan met Bas Diks tijdens de Horecava 2024? De inschrijving voor het NK Lekkerste Broodje, en de andere zeven NK’s, is geopend.

Het NK Lekkerste Broodje is powered by Carl Siegert.

NK de Lekkerste 2024

Culinaire professionals kunnen meedoen aan acht wedstrijden tijdens het NK de Lekkerste 2024.

NK Lekkerste Broodje
NK Lekkerste Burger
NK Lekkerste Pasta
NK Pizza bakken
Lekker Anders
NK Lekkerste Vegan Burger
NK Lekkerste Pannenkoek
NK Loaded Fries

Schrijf je hier in voor het NK De Lekkerste 2024

Programma 2024

Het NK De Lekkerste 2024 vindt plaats tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam, van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari. Het programma van het NK wordt uitgespreid over alle vier de dagen, met elke dag twee wedstrijden. Het beloven weer enerverende dagen te worden vol spanning, plezier en inspiratie.

Bekijk hier het programma van het NK De Lekkerste 2024

Kwaliteitsimpuls

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert vakwedstrijden voor de fast casual markt op de Horecava. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Professionals uit de branche dagen elkaar tijdens jaarlijkse de beurs uit om een topprestatie te leveren. Dat doen ze in acht verschillende vakwedstrijden.

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Rational, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment