Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Campagne ‘Werken in de horeca, elke dag een feestje’ van start

Campagne ‘Werken in de horeca, elke dag een feestje’ van start

Horecaondernemers zijn na maanden van gedwongen sluitingen weer hard op zoek naar personeel, want medewerkers zijn door de coronacrisis massaal uitgestroomd. Nu de heropende terrassen weer vollopen en er meer versoepelingen in het verschiet liggen, werken belangenorganisaties uit de branche daarom samen aan een wervingscampagne.

Koninklijke Horeca Nederland voert samen met onder andere SVH en netwerkorganisatie Hotelvrijmibo campagne met de leus ‘Werken in de horeca, elke dag ’n feestje’. Ze hopen potentiële nieuwe medewerkers voor cafés, restaurants of hotels te overtuigen voor een horecabaan te kiezen door vooral de vrolijke kant van werken achter de bar of op het terras te laten zien.

‘Van afwasser tot kok; we roepen mensen met een passie voor de horeca op om te komen werken in onze mooie branche’, zegt KHN. ‘Want werken in de horeca, dat is elke dag ’n feestje. Op onze website vind je daarnaast inspirerende content, tools, tips en tricks. Zo kunnen horecaondernemers met de toolkit gemakkelijk eigen vacatures delen en helpen de tips en tricks bij het inwerken, opleiden én behouden van nieuwe medewerkers.’

Bekijk de campagnepagina en download de toolkit

Zorgen over personeelstekorten

Door de coronacrisis zijn tussen februari 2020 en februari 2021 zo’n 123.000 banen verloren gegaan in de horeca, zo komt naar voren uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zorgen over personeelstekorten in de periode na lockdowns leven al langer in de horeca. Zo waarschuwden uitzendbureaus onlangs dat een groeiende schaarste aan horecamedewerkers in september, als naar verwachting iedere Nederlander gevaccineerd kan zijn, de doorgang van evenementen op het spel zet.

Sector enorm gegroeid

KHN wijst erop dat tekorten aan medewerkers niet nieuw zijn voor de horeca. Voor de coronacrisis was er ook al een enorm tekort, vooral doordat de sector in de voorbije jaren enorm is gegroeid. Critici stippen daarbij aan dat het ook een branche is met relatief slechte arbeidsvoorwaarden. Zo zijn veel arbeidscontracten voor lange tijd op flexbasis en is de horeca een van de slechtst betalende sectoren, zo meldde vakbond FNV.

No Comments

Post a Comment