Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Chiara Cappellano hoopt dat deelnemers NK Lekkerste Pasta voorzichtig zijn
Chiara Cappellano NK Lekkerste Pasta

Chiara Cappellano hoopt dat deelnemers NK Lekkerste Pasta voorzichtig zijn

Instagrammer en Tiktokker Chiara Cappellano neemt plaats in de jury van het NK Lekkerste Pasta op dinsdag 10 januari. Waar zij onder meer op let, is of deelnemers een beetje voorzichtig met de pasta omgaan. “Geen agressieve tools.”

Chiara Cappellano (25) werkt in het bedrijf van haar ouders, restaurant en traiteur Il Tartufo in Delft. Ze post al een paar jaar over onder meer haar eigen gerechten op TikTok en Instagram, met inmiddels een flink aantal volgers. Ze heeft een Italiaanse vader en een Nederlanddse moeder en vanaf haar jongste jaren is pasta hét gerecht dat in haar familie op tafel komt.

Inschrijven voor het NK Lekkerste Pasta kan hier

Kijk hier voor meer informatie over het NK Lekkerste Pasta

Pastalunchen op Sicilië

“Pasta is echt mijn lievelingseten waar ik veel herinneringen aan heb. Bijvoorbeeld op zondag met z’n allen pastalunchen op Sicilië. Mijn lievelingspasta is pasta alla Norma, een Siciliaans pastagerecht met tomatensaus, aubergine en ricotta salata, een hardere schapenkaas.”

Grof zeezout

Jureren tijdens het NK Lekkerste Pasta is Chiara dan ook op het lijf geschreven. “Vroeger werd papa altijd voor dit soort dingen gevraagd en nu ben ik aan de beurt. Harstikke leuk.” Ze zal tijdens de wedstrijd ten eerste letten op de ingrediënten. “Een goed pastagerecht heeft vaak maar een paar ingrediënten, maar wel producten die van goede kwaliteit zijn. Gebruiken ze bijvoorbeeld grof zeezout? Want dat proef je als je maar weinig ingrediënten hebt. De pasta zelf moet worden afgegaard in de saus en natuurlijk al dente zijn. Ook kijk ik naar de verhouding pasta en saus, en of de saus goed aan de pasta bindt.”

Geen harde tang

Daarnaast hoopt Chiara dat deelnemers een beetje voorzichtig doen met de pasta. “Geen agressieve tools zoals een harde tang. Als je een mooie verse eipasta hebt en je gaat met zo’n tang roeren, maak je de pasta snel kapot. Ontzettend zonde. Ik gebruik zelf graag een houten pollepel om te roeren en te mengen.”

Inschrijven voor 2023

Iedereen kan zich vanaf nu inschrijven voor het NK Lekkerste Pasta, dat plaatsvindt op dinsdag 10 januari tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Het NK De Lekkerste wordt georganiseerd door Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Farm Frites, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment