Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Daniëlle Touwslager praat iedere jury onder de tafel
Daniëlle Touwslager Lekkerste Broodje

Daniëlle Touwslager praat iedere jury onder de tafel

Regelmatig portretteren we deelnemers die indruk maken tijdens de Lekkerste Wedstrijden. Als de juryleden straks de naam Daniëlle Touwslager tegenkomen op het wedstrijdformulier, kunnen ze de borst natmaken.

Daniëlle Touwslager (50) staat niet alleen bekend om haar creatieve inzendingen, maar ook om de manier waarop ze zichzelf en haar gerecht presenteert op de Horecava. Zodra ze de microfoon mag beetpakken om haar creatie toe te lichten, gaat ze los. Ze vertelt honderduit over de ingrediënten en de bereidingswijze. “Sommigen vinden dat spannend, maar ik gelukkig niet. Ik praat de jury zo onder de tafel.”

Vele jaren, vele prijzen

Daniëlle werkt al dertig jaar bij HMSHost Schiphol. “Altijd als kok, maar sinds drie jaar als countermedewerker.” Ze doet al zo lang mee met de Lekkerste Wedstrijden, dat ze zelf niet precies weet hoeveel jaren ze al deelnemer is geweest. “Dat zou zo maar twintig jaar kunnen zijn.” Ook het aantal prijzen heeft ze niet helemaal scherp. ‘Er staan verschillende bekers op de kast. Natuurlijk de eerste prijs van 2008 en de derde van 2018. Ik heb ook een keer het Lekkerste Kindermenu gewonnen, en een aantal sponsorprijzen. Bij elkaar zo’n twaalf bekers.”

Goud en brons

In 2008 won Daniëlle het Lekkerste Broodje Catering met ‘Proef Vlucht’, een meergranenbroodje met rauwe ham, geitenroomkaas, dadels, vijgenjam en gekonfijte sinaasappelschil. In 2018 pakte ze het brons met ‘De Verre Reis’, een broodje met stoofvlees en rodekoolsalade.

Meedoen is een sport

Voor Daniëlle is de wedstrijd op de Horecava één van de hoogtepunten van het jaar. ‘Ten eerste is het leuk voor het bedrijf, omdat je de naam hooghoudt en zorgt voor positieve aandacht. En je leert er iedere keer weer van. Voor mezelf is het een soort sport geworden om elke keer iets leuks te verzinnen, om mezelf uit te dagen. Ik kom altijd nieuwe ingrediënten tegen die ik kan gebruiken, waarmee ik meega met de trends. Dat is gewoon harstikke leuk.”

Inschrijven voor 2022

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven op de website van Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Het wedstrijdschema wordt later bekendgemaakt. Het Nederlands Kampioenschap vindt plaats tijdens de Horecava 2022, van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari. Kandidaten kunnen zich hier inschrijven

Partners

De Lekkerste Wedstrijden wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food, Koopmans Professional en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment