Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Dit moet je vooral NIET doen tijdens het NK Lekkerste Burger 2024

Dit moet je vooral NIET doen tijdens het NK Lekkerste Burger 2024

Wil jij de jury van het NK Lekkerste Burger omver blazen met jouw creatie? Volgens de juryvoorzitter zijn er een aantal dingen die je dan vooral NIET moet doen.

Roger Bloem is eigenaar van Roger Bloem Marketing en oprichter en blogger van CityGuys, een hotspot- en reisplatform voor mannen met een focus op hospitality in (grote) steden. Daarbij proeven ze graag de beste hamburgers die ze kunnen vinden. Net als in 2023 is de hamburgerliefhebber ook in 2024 juryvoorzitter van het NK Lekkerste Burger.

Schrijf je hier in voor het NK Lekkerste Burger 2024

Na de wedstrijd in januari 2023 was hij een een beetje teleurgesteld. “De favorieten, de deelnemers die elk jaar meedoen en precies weten wat de regels zijn, wilden graag indruk maken op de jury. Ze hadden daarom wel zes verschillende smaken in hun burger gestopt.” Het leek volgens Bloem wel of de jury drie gerechten in een creatie voorgeschoteld kreeg. Daarom tipt hij een aantal dingen die je vooral niet moet doen tijdens het NK Lekkerste Burger 2024.

Tip 1: Strooi niet met teveel smaken

“Zorg voor een lekkere bite, een crunch, een frisse toon en een spicy element. Durf een keuze te maken in smaken en ingrediënten. Keep it simple.”

Tip 2: Serveer geen gigantische burgers

“Als ik een burger voorgezet krijg waarvan ik meteen denk ‘hoe ga ik dit eten?’, dan is er iets mis. Zorg dat je burger met de handen te eten is. De jury let daarop. Kies voor broodjes die niet te hard zijn, zorg dat verhoudingen van de ingrediënten kloppen en maak je creatie niet te hoog.”

Tip 3: voorkom het broodje bapao-effect

De juryleden moeten dus gemakkelijk een hap kunnen nemen. De kunst is dat je de jury in een keer alle smaken laat proeven, zegt Bloem: “Voorkom het broodje bapao-effect; dat je eerst een paar happen in het broodje moet nemen voordat je bij de kern bent en de smaken en ingrediënten proeft.”

Tip 4: serveer geen standaardburger

Dit lijkt een open deur, maar de jury wil verrast worden. “Kies niet de ‘standaard’-burger met komkommer, tomaat en sla maar zoek inspiratie in andere keukens. Denk aan Koreaanse BBQ, Japanse sushi of Vietnamese pho. Of zoek het dichter bij huis, in jouw regio.”

Schrijf je in

Is je enthousiasme gewekt? Wil jij Roger Bloem en de andere juryleden van hun stoel afblazen met jouw burger?

Schrijf je dan NU in

We zien je graag op maandag 8 januari 2024 om 15:00 uur bij het NK Lekkerste Burger tijdens de Horecava in Amsterdam.

Partners

Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door partners Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.

No Comments

Post a Comment