Eetwinkel De Hollandsche Tuyn naar NK Loaded Fries
De hippe frites van Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom komt naar de Horecava. De zaak van broers Bjorn en Jeroen van Oss doet namelijk weer mee aan het NK Loaded Fries. “Het is een geweldige ervaring.”
Bjorn van Oss deed in 2023 mee aan het NK Loaded Fries, maar zal tijdens de editie van 2026 niet zelf op het podium staan. Die taak is voor medewerker Mac, vertelt Bjorn. “Hij werkt nu vijf jaar bij ons en begon in de afwas. Onlangs is hij in vaste dienst gekomen. Hij is erg ambitieus en we zijn heel blij dat we hem hebben weten te strikken. Toen we hem vertelden over het NK Loaded Fries, was hij meteen enthousiast.”
Aan het wedstrijdfrietje wordt momenteel volop gewerkt. “We doen waarschijnlijk iets met entrecote, een speciale saus en groente. In ieder geval moet er iets knapperigs bij.”
Schrijf je hier in voor het NK Loaded Fries
Verrassend leuke dag
Bjorn heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn deelname in 2023. “Dat was een verrassend leuke dag met een goede groep deelnemers. Het is wel een uitdaging om in een heel andere setting te werken, maar het is een geweldige ervaring. Dat willen we Mac ook meegeven.”
Veel vraag naar frietje
De creatie van toen was Hippe Friet Chicken Truffel, nog steeds een van de hardlopers bij Eetwinkel De Hollandsche Tuyn. “We vielen toen net buiten de top drie, maar dat hebben we in onze marketing goed weten uit te buiten,” zegt Bjorn. “Mensen waren nieuwsgierig dus er ontstond veel vraag.”

Voedselveiligheid Bokaal
Toch won Eetwinkel De Hollandsche Tuyn een prijs tijdens het NK Loaded Fries: de Voedselveiligheid Bokaal. Deze wordt jaarlijks uitgereikt door Houwers, het inspectiebureau dat sinds jaar en dag toeziet op voedselveilig en hygiënisch werken tijdens de wedstrijden op de Horecava. Volgens de inspecteurs had Bjorn de voedselveiligheid op en top geborgd, onder meer door zijn manier van werken en zijn persoonlijke presentatie en hygiëne. “Dat is onderdeel van een professioneel horecabedrijf,” zegt Bjorn. “Het gaat altijd om het totale plaatje.”
Brasserie-cafetaria
Sinds de deelname in 2023 is Eetwinkel De Hollandsche Tuyn flink veranderd, vertelt Bjorn. “In 2024 hebben we de hele zaak verbouwd en zijn we meer richting een brasserie gegaan, maar dan met een cafetaria-touch. We zijn ook veel meer gaan bezorgen, dat doen we sinds corona. De hardlopers zijn de loaded fries, die bij ons hippe frites heten. Ook onze carpaccio is populair; die snijden we vers in de zaak. Dat sluit aan bij onze uitstraling: we werken met verse producten.”
NK De Lekkerste 2026
Het NK De Lekkerste vindt plaats tijdens de Horecava, van maandag 12 tot en met donderdag 15 januari 2026. Het NK Loaded Fries wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos en Remia.
Inschrijven voor het NK De Lekkerste kan hier
Fotografie: Inbeeldt
No Comments