Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Eetwinkel Polly met Italiaans frietje naar NK Loaded Fries
Eetwinkel Polly NK Loaded Fries

Eetwinkel Polly met Italiaans frietje naar NK Loaded Fries

Druk, druk, druk, maar toch meedoen met het NK Loaded Fries; zo begint het nieuwe jaar voor Jesper Polman van Eetwinkel Polly. Hij gaat voor de prijzen op de Horecava 2023. “Qua smaak is dit frietje een dikke 10.”

Jesper Polman van Eetwinkel Polly weet wat het is om prijzen te winnen. Het bedrijf won in 2017 de Cafetaria Top 100 en in 2021 werd hij tweede tijdens een loaded fries-wedstrijd van Remia. Daar stond hij voor het eerst op een wedstrijdpodium en kreeg meteen de smaak te pakken. “Ik vond het serieus leuk om te doen. Je spreekt collega’s, ziet wat ze doen; het is gewoon een leuke dag.”

Jesper schreef zich vrij laat in voor het NK Load Fries, dat plaatsvindt op donderdag 12 januari tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. “Ik had altijd de intentie om me aan te melden, maar we hebben het zo ontzettend druk dat het er niet van kwam.”

Italiaanse frietje

Het frietje waarmee Jesper de jury van het NK Loaded Fries hoopt te overtuigen, is een Italiaanse loaded fries. “Aan een ene kant zijn de ingrediënten niet heel spannend, maar zoals ik ‘m maak, is het uniek.” Jesper brengt zijn friet op smaak met knoflookzout en Provencaalse kruiden. Vervolgens gaat er onder meer Parmezaanse kaas, chili-truffelsaus, een tapenade van zongedroogde tomaten en gebakken diamanthaas overheen. “Ik werd geïnspireerd door Reffen, een streetfoodconcept in Kopenhagen. Hij staat sinds anderhalve maand bij ons op de kaart, maar dan als vegetarische variant.”

Jesper doet voor het eerst mee met het NK Loaded Fries. “Ik heb veel vertrouwen in dit frietje, want qua smaak is het gewoon een dikke 10.”

Aanmelden

Het NK Loaded Fries vindt plaats op donderdag 12 januari tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Aanmelden kan nog. Het NK Loaded Fries wordt georganiseerd door Stichting de Lekkerste Wedstrijden en is powered by Remia en Farm Frites.

No Comments

Post a Comment