Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Ferliyan Palimbong pakt winst NK Lekkerste Burger 2023
Ferlyan Palimbong wint NK Lekkerste Burger 2023

Ferliyan Palimbong pakt winst NK Lekkerste Burger 2023

De Lekkerste Burger van 2023 heet de Bali Burger en is te vinden bij Podomoro in Bunschoten-Spakenburg. Eigenaar en chef-kok Ferliyan Palimbong heeft met deze creatie het NK Lekkerste Burger gewonnen tijdens de Horecava, en dat is niet voor het eerst.

De goude burger van Ferliyan Palimbong is onder meer gemaakt met Bali stoof, Indonesische kruiden, crispy bacon, tomaat en cheddar. Volgens de jury van het NK Lekkerste Burger blonk de Bali Burger vooral uit in smaak. “De ingrediënten los van elkaar waren best hoog op smaak, maar de combinatie op de burger was gewoon heel goed in balans. Alles klopte; smaak, sappigheid, temperatuur en mondgevoel. Je word getriggerd om de volgende hap te nemen. Deze burger wilden we eigenlijk helemaal opeten.”

Alles ging fout

Voor Ferliyan Palinmbong is het winnen van het NK Lekkerste Burger 2023 de derde hoofdprijs die hij binnenhaalt met z’n burgers, na goud in 2018 en 2019. Dat de winst dit keer écht onverwachts kwam, is een understatement. “Ik ben zó verrast, want alles ging fout vandaag”, zegt de winnaar in een reactie. “Ik stond in de file, kwam de RAI niet binnen; al met al was was ik bijna te laat. En ik ben bepaalde ingrediënten vergeten mee te nemen, maar dat heb ik op het laatste moment opgelost.”

Meat the Shrimp en The Oishii

Het zilver was voor Berry Wagenaars van Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. Hij serveerde de jury ‘Meat the Shrimp’, een burger met onder meer gamba’s, tomaten pomodoro, chili Pecorino en chorizo op een Cheetos briochebol. Oscar Boeters van Ter Marsch & Co pakte de derde plek met The Oishii, een burger met Japanse ingrediënten als katsuobushi pork stoof, katsuobushi tomatensaus, yuzu gel, wasabi crème en shiso blad.

TOP 3

De volledige top 3 van het NK Lekkerste Burger 2023:

1 Ferliyan Palimbong, Podomoro in Bunschoten-Spakenburg
2 Berry Wagenaars, Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem
3 Oscar Boeters, Ter Marsch & Co Rotterdam

Top 3 NK Lekkerste Burger 2023

Top 3 NK Lekkerste Burger 2023, vlnr: Oscar Boeters (3), Ferliyan Palimbong (1) en Berry Wagenaars (2)

Aan het NK Lekkerste Burger 2023 deden negen deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

De jury van het NK Lekkerste Burger 2023 bestond uit Hans van Dijk (Proeflokaal de Kast in Vlaardingen), Roger Bloem (mede-oprichter CityGuys.nl) en Michael Simon (redacteur Misset Horeca).

Beoordeeld door praktijkjury

Deelnemers worden tijdens de mise en place beoordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door de Houwers Groep.

Sinds 1984

Het NK Lekkerste Broodje is onderdeel van het NK De Lekkerste, de nieuwe versie van de Lekkerste Wedstrijden. Deze vakwedstrijden worden al sinds 1984 georganiseerd. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en andere creatieve culinaire geesten, werkzaam in de horeca. Het NK Lekkerste Burger is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden en wordt gesponsord door Carl Siegert en Remia.

No Comments

Post a Comment