Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Firma van Buiten naar NK Lekkerste Broodje met… erwtensoep
Firma van Buiten Roy Stet

Firma van Buiten naar NK Lekkerste Broodje met… erwtensoep

 

Sociaal cateraar Firma van Buiten is zoals altijd van de partij tijdens het NK De Lekkerste. Ze komen met drie kandidaten naar de Horecava. Eén deelnemer weet al wat hij gaat maken.

Firma van Buiten in Delft is al jaren hofleverancier van Lekker Anders. Het bedrijf heeft de wedstrijd drie keer gewonnen. Jesse van Eekhout pakte twee van de drie bekers, in 2011 en in 2022. Ook in 2023 is hij er weer bij, dit keer naar verluidt met ‘een stevige hamburger’. Zijn collega Rick Smoor doet ook mee met Lekker Anders, met een nader te bepalen gerecht.

Aanmelden voor Lekker Anders en de andere wedstrijden kan hier

Lees hier meer over Lekker Anders

Eerste keer

Keukenchef en coach Roy Stet (foto) heeft zich aangemeld voor het NK Lekkerste Broodje. “En dat wordt de eerste keer voor mij op het podium”, zegt Roy. “Ik heb onze deelnemers altijd begeleid en gezien hoe ze het deden, maar ik wil het ook wel een keer zelf meemaken.”

Losgeslagen erwtensoep

Roy heeft zijn broodje al klaar, of is het een soep? “Ik ga inderdaad erwtensoep maken, maar dan losgeslagen erwtensoep. Het is een broodje met de elementen van erwtensoep, maar dan anders verwerkt, zoals een stuk varkensspek, een crème van knolselderij en een mayonaise van rookworst.”

Aanmelden voor het NK Lekkerste Broodje en de andere wedstrijden kan hier

Lees hier meer over het NK Lekkerste Broodje

Leerzame ervaring

Het team van Firma van Buiten is blij om na twee jaar corona weer mee te kunnen doen. “Het blijft voor de deelnemers een leerzame ervaring. We leven ernaar toe, we oefenen en de wedstrijd zelf blijft toch altijd spannend. Ondanks dat we het druk hebben, willen we gewoon meedoen.”

Nieuw pand

Firma van Buiten is onlangs verhuisd naar een nieuw pand. “Midden op de campus van de TU Delft, in een nieuw pand met een grote kasconstructie. Je kunt zien waar de deelnemers mee bezig zijn in de keuken, dat is heel mooi. We hebben drie vergaderzalen en we doen interne en externe catering. Het loopt als een tierelier.”

Inschrijven voor 2023

Iedereen kan zich vanaf nu inschrijven voor het NK De Lekkerste, dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023. Het NK De Lekkerste wordt georganiseerd door Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment