Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Firma van Buiten op volle sterkte naar het NK
Firma van Buiten Roy Stet

Firma van Buiten op volle sterkte naar het NK

De inschrijving voor de Nederlandse Kampioenschappen op de Horecava 2022 is geopend en steeds meer deelnemers melden zich aan. Zo ook Firma van Buiten, dat al jaren hofleverancier is en dit keer zelfs een extra kandidaat naar voren schuift.

Het team van sociaal cateringbedrijf Firma van Buiten in Delft is al jaren van de partij tijdens de wedstrijd Lekker Anders. Dus dat zij in 2022 weer hun opwachting maken, verbaast niemand. Jesse Eekhout, die in 2020 voor de tweede keer goud won, mag zijn titel verdedigen. De tweede deelnemer die Firma van Buiten zal vertegenwoordigen tijdens Lekker Anders, is Bonno Aussen.

Wil jij ook schitteren tijdens de Nederlandse Kampioenschappen? Schrijf je hier in!

NK Lekkerste Broodje

Het Delftse bedrijf heeft dit keer een derde kandidaat aangemeld: keukenchef en coach Roy Stet (foto boven) doet mee met het NK Lekkerste Broodje. “Ik heb altijd naar die wedstrijd gekeken en vroeg me op een gegeven moment af waarom ik zelf eigenlijk niet meedoe”, zegt Roy. “Het is een uitdaging en ik ben altijd bezig met nieuwe ideeën.” Het is voor het eerst dat Firma van Buiten met drie kandidaten aanwezig is.

Lees hier meer over het NK Lekkerste Broodje

Creatief broodje

De keukenchef heeft zijn broodje al bedacht. “Het is een broodje met de ingrediënten van een bekend gerecht. Als je een hap neemt, moet je al die herkenbare smaken proeven, maar dan op een andere manier.” Hij heeft er vertrouwen in. “Het is een goed en creatief broodje. Gisteren heb ik toevallig de eerste test gedaan. Er komen nog wat kleine aanpassingen, maar ik wil ‘m voor de kerstdrukte af hebben.”

Firma van Buiten

Vol spanning en plezier

Roy is sinds vier jaar werkzaam bij Firma van Buiten. Hij heeft dus al een aantal deelnemers van Lekker Anders begeleid. “Ze beginnen iedere keer vol spanning maar met heel veel plezier aan de voorbereidingen. We proberen echt samen het broodje te bedenken. Daarna is het oefenen, oefenen, oefenen. Dan zie je dat ze er steeds meer naartoe groeien.”

Uitje van het jaar

En de dag zelf is natuurlijk ook spannend. “Het is kicken om te zien hoe ze ervoor gaan op het podium. Voor ons is dit het uitje van het jaar. Op zo’n dag zie je hoe anderen het doen, wat ze hebben bedacht, welke culturen voorbijkomen. En het is interessant om te zien hoe andere bedrijven op een bepaalde manier werken. Niet alleen de wedstrijd maar ook de beurs is heel leerzaam.”

Een brievenbuspakketje van de Firma van Buiten, met daarin brownies met noten en blondies met witte chocolade.

Brownies nog altijd populair

Firma van Buiten draait goed, laat Roy weten. De brievenbusbrownies die dit jaar zijn gelanceerd, vinden nog altijd gretig aftrek. Onlangs zijn daar sinterklaasbrownies bijgekomen, met kruidnoten. “We hebben een paar grote afnemers, dus we staan de hele dag brownies te maken en in te pakken.”

Eigen kruiden en kookboek

Rond de kerst lanceert Firma van Buiten een eigen kruidenlijn, met vis-, vlees- en vadouvankruiden en een kruidenbotermmix. Los en als pakket te koop. Ook kan het kookboek van Firma van Buiten inmiddels besteld worden. “Die ligt nu bij de drukker en 26 oktober krijgen we het eerste exemplaar. Veel bedrijven hebben ‘m al vooraf besteld. Dat kan op onze website. Het is een boek van 180 pagina’s met goede recepten en verhalen van een aantal deelnemers van Firma van Buiten. Over waar ze vandaan komen, wat ze hebben bereikt en hoe de toekomst eruitziet.”

Partners

De Lekkerste Wedstrijden wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food, Pizza Profs en de Floriade.

No Comments

Post a Comment