Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Frietboutique wint NK Loaded Fries 2023
Vera Stouten wint NK Loaded Fries 2023

Frietboutique wint NK Loaded Fries 2023

Vera Stouten van Frietboutique Hillegersberg heeft het NK Loaded Fries 2023 gewonnen. De jury was unaniem enthousiast over haar ‘Fries from the Future’, een klassiek frietje stoofvlees op een vernieuwende manier gepresenteerd.

Vera sprong een gat in de lucht na het horen van haar naam tijdens de prijsuitreiking van het NK Loaded Fries op de Horecava. “Om voor het eerst mee te doen aan een wedstrijd en ‘m dan meteen te winnen, is fantastisch. Natuurlijk stonden we 100 procent achter ons frietje, maar toen ik de andere creaties zag, was ik bang dat we misschien te basic waren gebleven. De jury vond ons frietje stoofvlees blijkbaar toch de beste.”

Streetfood van hoog niveau

‘Fries from the Future’ is een klassiek frietje zuurvlees, maar dan vegan. Vera gebruikte Redefine Runder Bavette voor haar stoofvlees en maakte het frietje af met vegan mayo, zilveruitjes en peterselie. ‘Vernieuwend plantaardig streetfood van een hoog niveau”, vond de jury van het NK Loaded Fries. “Een simpele klassieker met toch verrassende smaken en een goed verhaal.”

Winnaar NK Loaded Fries 2023

‘Loaded fries zoals het hoort’

Jesper Polman van Eetwinkel Polly in Bemmel won het zilver met ‘Italian Beef’, een frietje met onder meer knoflookzout, Reggiano Padano, diamanthaas, zongedroogde tomaatjes, truffelmayonaise en chilisaus. “Loaded Fries zoals het hoort, maar dan spannender”, oordeelde de jury. “Dit is een frietje dat je blijft bestellen.”

Poké bowl met friet

De derde plek van het NK Loaded Fries 2023 was voor ‘Frietje Tokyo’ van Lars Kerkhof van Cafetaria De Kafmolen in Schijndel. Zijn loaded fries kwam in de vorm van een poké bowl, met onder meer zalm, zoetzure komkommer, edamame, gember en wasabimayonaise. “Heel smaakvol en een perfecte synthese tussen Oost en West.”

Vakjury

De jury van het NK Loaded Fries bestond uit Eke Bosman (Snackspert), Jean-Paul Schaddé van Dooren (mede-oprichter CityGuys.nl) en Ubel Zuiderveld (Horecaschrijver.nl). Zij noemden het opvallend dat veel deelnemers kozen voor Oosterse ingrediënten. “Dat is toch wel de trend. Ook was het niveau dit jaar vrij hoog.”

De volledige top 3 van het NK Loaded Fries 2023

1: Vera Stouten van Frietboutique in Hillegersberg
2: Jesper Polman van Eetwinkel Polly in Bemmel
3: Lars Kerkhof van Cafetaria De Kafmolen in Schijndel

Top 3 NK Loaded Fries 2023

De top 3 van het NK Loaded Fries 2023; Jesper Polman (2), Vera Stouten (1) en Lars Kerkhof (3).

 

Aan het NK Loaded Fries 2023 deden zeven deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen negen minuten, vijf identieke creaties te maken. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Praktijkjury

Deelnemers worden tijdens de mise en place beoordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door de Houwers Groep.

Sinds 1984

Het NK Loaded Fries is onderdeel van het NK De Lekkerste, de nieuwe versie van de Lekkerste Wedstrijden. Deze vakwedstrijden worden al sinds 1984 georganiseerd. Het NK Loaded Fries is bedoeld voor alle horecabedrijven die loaded fries op de kaart hebben staan. De wedstrijd is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden en wordt mede mogelijk gemaakt door Remia en Farm Frites.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Farm Frites, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment