Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Internationale pizzachef in jury van NK Pizza Bakken

Internationale pizzachef in jury van NK Pizza Bakken

De eerste editie van het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken 2023 op 10 januari tijdens de Horecava krijgt internationale allure. De Italiaanse pizzachef Renato Bosco komt speciaal naar Amsterdam om de pizza profs die deelnemen aan deze competitie te beoordelen. Daarnaast bestaat de vakjury onder meer uit SVH Meesterkok Robert Kranenborg.

“We zijn enorm trots dat Renato met zijn internationale ervaring en kennis, juryvoorzitter wil zijn van de eerste editie van onze gloednieuwe competitie voor pizza professionals in Nederland”, zo laat Marcel Losekoot namens de wedstrijdorganisatie weten.

Inschrijven voor het NK Pizza Bakken kan hier

Lees hier meer over het NK Pizza Bakken

Innovator

Renato Bosco is eigenaar van restaurants en pizzabakkerijen met de naam Saporè in San Martino Buon Albergo, Verona, Prato en Milaan. Hij staat wereldwijd bekend als innovator in de pizzabranche. Hij zoekt altijd naar nieuwe deegstructuren en consistenties. Zijn bijnaam is ook wel ‘pizzaricercatore’; omdat hij altijd bezig is om zijn deeg te bestuderen en te innoveren. Zijn pizzadeeg is herkenbaar aan grote holtes en zijn Romeinse pizza staat bekend om de ongeëvenaarde knapperigheid.

Naast Bosco maakt SVH Meesterkok Robert Kranenborg deel uit van de vakjury. Naast deze ervaren, culinaire grootmeester bestaat de jury uit Giovanni d’ Apice. Hij is culinair adviseur en auteur van verschillende kookboeken. Marcel Losekoot, oprichter van Pizza Profs en eigenaar van de Pizza Academy, complementeert de vakjury.

Wedstrijdopdracht

Samen met de Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs het NK Pizza Bakken 2023. Ondernemers, medewerk(st)ers van horeca- en fastservicebedrijven en zelfstandig werkende pizzaiolo’s kunnen deelnemen. De wedstrijdopdracht is het ontwikkelen van een ‘pizza nova’. Dit is een pizza die inspeelt op de huidige trends rondom gezondheid, duurzaamheid, verteerbaarheid en deze pizza bevat een bodem die creatief belegd is.

Veel animo

Sinds de start van de inschrijving in september, is er veel animo onder pizzaiolo’s (professionele pizzabakkers) om mee te doen aan het NK Pizza Bakken 2023. In totaal zijn er maximaal 20 finaleplekken. De voorselectie vindt plaats op basis van het inschrijfformulier.

NK Pizza Bakken tijdens Italiaanse dag

Het NK Pizza Bakken tijdens het Nederlands Kampioenschap wordt georganiseerd door Pizza Profs, in samenwerking met Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Het NK Pizza Bakken vindt plaats op dinsdag 10 januari in de RAI Amsterdam, tijdens de Horecava 2023. De wedstrijd is onderdeel van de Italiaanse dag, waarop ook het NK Lekkerste Pasta wordt gehouden.

Inschrijven voor 2023

Iedereen kan zich vanaf nu inschrijven voor het NK De Lekkerste, dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023. Het NK De Lekkerste wordt georganiseerd door Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment