Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Iveau Burgers & Wijnbar naar NK Lekkerste Burger
Iveau Burgers & Wijnbar

Iveau Burgers & Wijnbar naar NK Lekkerste Burger

Is het mogelijk om voor de vierde keer het NK Lekkerste Burger te winnen? Iveau Burgers & Wijnbar gaat het in ieder geval proberen. Ze komen naar de Horecava met een creatie die zelfs al een prijs heeft gewonnen.

Dat een hamburger een culinair hoogstandje kan zijn, heeft Iveau Burgers & Wijnbar al vaak  bewezen. Prijzen winnen is voor het Arnhemse bedrijf dan ook niet nieuw, maar tijdens de komende Horecava gaat de chef-kok voor een bijzondere prestatie: twee keer goud winnen met dezelfde burger.

Raynor Keuben (foto links) van Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem doet op 8 januari 2024 voor het eerst mee met het NK Lekkerste Burger op de Horecava. Een nieuwkomer is hij echter niet; in het verleden heeft hij zijn collega’s ondersteund tijdens hun deelnames, met als resultaat winst in 2016, 2018 én 2019. “Nu is het mijn beurt”, zegt Keuben.

Prijs gewonnen

Iveau Burgers & Wijnbar gaat naar het NK Lekkerste Burger met de Hollandse Twist Burger. Als Keuben goud weet te pakken, is dat de tweede hoofdprijs in korte tijd voor deze burger. Tijdens de Best Burger Benelux van LA Streetfood in oktober won deze creatie namelijk de gouden plak in de categorie ‘meat based’. “We hebben die prijs gewonnen, maar er is altijd ruimte voor verbetering”, zegt Keuben. “Dus we gaan ‘m nog meer perfectioneren.”

Wel of geen mosterd?

De burger is gemaakt van entrecote afkomstig van boerderij Lindenhoff. Deze komt op een briochebol die Het Arnhems Bakkertje samen met Keuben heeft ontwikkeld. “Gemaakt met een klein beetje mosterpoeder. Je proeft de mosterd niet, maar je krijgt wel een kleine tinteling in je neus.” De saus is ‘een simpele huisgemaakte mayonaise’ en in plaats van sla kiest Keuben voor spitskool op smaak gebracht met jus. De burger wordt afgemaakt met onder meer gekarameliseerde sjalot, bessenjam en Pecorino.

Huisgemaakte ingrediënten

Burgers zijn hun fastfood-imago inmiddels lang en breed voorbij, zegt Keuben. “Soms vragen mensen zich misschien af waarom een burger 25 euro moet kosten, maar er komt veel kijken bij het maken van een écht goede burger. Wij steken er veel tijd en energie in. Voor ons is het belangrijk dat je proeft dat de ingrediënten huisgemaakt zijn. Als dat lukt, zijn we enorm trots.”

Inschrijven NK Lekkerste Burger

Inschrijven voor het NK Lekkerste Burger kan nog steeds op de website van Stichting de Lekkerste Wedstijden. Het NK vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, op maandag 8 januari.

Programma 2024

Het NK De Lekkerste 2024 vindt plaats tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam, van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari. Het programma van het NK wordt uitgespreid over alle vier de dagen, met elke dag twee wedstrijden. Het beloven weer enerverende dagen te worden vol spanning, plezier en inspiratie.

Bekijk hier het programma van het NK De Lekkerste 2024

Kwaliteitsimpuls

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert vakwedstrijden voor de fast casual markt op de Horecava. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Professionals uit de branche dagen elkaar tijdens jaarlijkse de beurs uit om een topprestatie te leveren. Dat doen ze in acht verschillende vakwedstrijden.

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Rational, Next2Food, Mibrasa Grills, WTOL Academy, SVH en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment