Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Jesse Eekhout prolongeert titel tijdens Lekker Anders 2023
Jesse Eekhout wint Lekker Anders 2023

Jesse Eekhout prolongeert titel tijdens Lekker Anders 2023

Voor de tweede keer op rij heeft Jesse Eekhout van Firma van Buiten goud gepakt tijdens Lekker Anders. Hij verraste de jury met zijn ‘Auberginius’, een vegetarisch broodje met onder andere gegrilde aubergine.

Jesse Eekhout van Firma van Buiten in Delft prolongeerde zijn titel uit 2020 en heeft nu drie hoofdprijzen te pakken. Vanzelfsprekend was hij vlak na de bekendmaking apetrots. “Super! Ik heb alles in de strijd gegooid. De volgende keer doe ik weer mee en ga ik voor de vierde.”

Zijn creatie ‘Auberginius’ bestond uit een Schippersbol met gegrilde aubergine, zoete aardappelspread, salsa, gebakken mango en was afgemaakt met chips van aubergineschil, tahoon cress en salad pea cress.

Aubergine als vlees

Ook dit keer wist Jesse de jury te overtuigen én te verrassen. “Zijn broodje was heel origineel. De aubergine leek op mooi, sappig vlees. Hoe hij dat heeft gedaan, is ons eigenlijk een raadsel.” Doordat Jesse zijn ingrediënten slim gebruikte, was het volgens de jury ook een duurzaam broodje.

Het winnende broodje van Lekker Anders 2023

Het winnende broodje van Lekker Anders 2023

Zuurtje en een crunch

Said el Belmadhi van Grab&Fly Schiphol maakte ‘Said’s Favorite’ en eindigde daarmee als tweede. Hij serveerde de jury een flat bread met onder andere kipfilet, sriracha, honing, cashewnoten en slamix. “Het was goed hanteerbaar en alles op het broodje was erg lekker, met ook een zuurtje en een crunch”, oordeelde de jury.

Kakelvers brood

Het brons was voor Jos Teunis van Stadsherberg Ons Huis in Harderberg met ‘Ons huis broodje 2.0’. “Een broodje pastrami met zuurkool, appel en komkommer. Het brood was kakelvers, de ingrediënten creatief en de smaken prachtig in balans met mooie, frisse zuren”, aldus de jury.

Zeer hoog niveau

In totaal deden twaalf kandidaten mee aan Lekker Anders 2023. De jury sprak achteraf van ‘een fantastische wedstrijd van een zeer hoog niveau’. “Alle broodjes waren lekker en uniek. We komen woorden tekort.”

Top 3

De volledige top 3 van Lekker Anders 2023:

1: Jesse Eekhout van Firma van Buiten in Delft
2: Said el Belmadhi van Grab&Fly Schiphol
3: Jos Teunis van Stadsherberg Ons Huis in Harderberg

Top 3 van Lekker Anders 2023

Top 3 van Lekker Anders 2023, vlnr: vlnr: Said el Belmadhi (2), Jesse Eekhout (1) en Jos Teunis (3)

 

De opdracht van Lekker Anders was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Jury Lekker Anders

De jury van Lekker Anders 2023 bestond uit David Bakker (hoofdredacteur Hospitality Management), Toos Houwers (algemeen directeur Houwers Groep) en Saskia Geraeds (landelijk bestuurder KHN).

Praktijkjury

Deelnemers worden tijdens de mise en place beordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door de Houwers Groep.

Sinds 1984

Lekker Anders is onderdeel van het NK De Lekkerste, de nieuwe versie van de Lekkerste Wedstrijden. Deze vakwedstrijden worden al sinds 1984 georganiseerd. Lekker Anders, bedoeld voor horecaprofessionals met een arbeidsbeperking, is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Farm Frites, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment