Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / La Bocca Grande stuurt topteam naar het NK
Lekkerste Wedstrijden NK Pizza bakkenLa Bocca Grande-13 klein

La Bocca Grande stuurt topteam naar het NK

De kans bestaat dat de Italiaanse dag van de Nederlandse Kampioenschappen tijdens de Horecava uitgroeit tot een culinair hoogstaand evenement. Restaurant La Bocca Grande is één van de eerste die zich heeft ingeschreven en stuurt een team dat weleens hoge ogen kan gooien.

‘We zagen de aankondiging en hebben ons meteen aangemeld’, zegt Yolanda Klomp, eigenaar van La Bocca Grande in Helmond. Aanvankelijk gingen ze voor het NK Pizza bakken. ‘Maar toen zei onze chef dat we ook met het NK Lekkerste Pasta mee moeten doen. Het hele team was enthousiast. We zijn dus goed aanwezig op de Italiaanse dag.’

Ervaring en promotie

Het restaurant doet voor het eerst mee met de wedstrijden. ‘Ten eerste is het een leuke uitdaging voor ons team’, vindt Yolanda. ‘Het is goed voor de ervaring, promotie en het teamgevoel. Ik denk dat we een heel mooi en hecht team hebben met veel kwaliteiten. Ze zijn op dit moment druk bezig om te bepalen wat ze gaan maken.’

Lees hier meer over de wedstrijden van de Nederlandse Kampioenschappen

Of schrijf je direct in

Giuseppe en Giuseppe

Chef Matthew Bijster stuurt het keukenteam aan. ‘Hij heeft voorheen in sterrenzaken gewerkt en is de enige Nederlander in de keuken. Hij heeft echt zijn stempel gedrukt en samen met ons de verfijnde Italiaanse keuken geïntroduceerd.’

Maar Matthew staat niet als deelnemer op het podium op de Italiaanse dag. Het zijn de twee Italiaanse koks van La Bocca Grande die hun restaurant vertegenwoordigen. Giuseppe Foggia is de pizzachef. Hij laat vaak pizza freestyle zien in het restaurant (ook wel pizza acrobatics genoemd) en heeft zijn kunsten zelfs vertoond bij Malta’s Got Talent. Giuseppe de Santi maakt de pasta’s bij La Bocca en doet vanzelfsprekend mee aan het NK Lekkerste Pasta.

Lekkerste Wedstrijden NK Pizza bakkenLa Bocca Grande-13 klein

Filosofie van La Bocca

‘We hebben een sterk team’, aldus Yolanda. ‘De concurrentie mag zijn borst natmaken. Wat onze pizza bijzonder maakt? We hebben een eigen recept voor het deeg waar een hele filosofie achter zit. Ook voor de pasta’s geldt dat we hoogwaardige producten gebruiken. En we proberen zoveel mogelijk met duurzame ingrediënten te werken. Dat komt zeker naar voren tijdens de wedstrijden.’

Wees er op tijd bij en meld je aan voor de Nederlandse Kampioenschappen

Partners

De Lekkerste Wedstrijden wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment