Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

HOTDOG IS VOOR WIGANT

Bas Wigant maakt de Lekkerste Hotdog van Nederland. Wigant won tijdens de Horecava met zijn hotdog ‘New Dehli’ de vakwedstrijd Lekkerste Hotdog.

Wigant (60) werkt al tien jaar bij brood- en delicatessenwinkel De Verleiding in Numansdorp. De vakjury prees de winnende hotdog vanwege de fraaie oosterse uitstraling en de bijzondere kwaliteit van het worstje.

De vakwedstrijd Lekkerste Hotdog is dit jaar voor het eerst onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij fastservicebedrijven.

De opdracht was om live op het podium, binnen tien minuten, vijf indentieke hotdogs te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van de hotdog. Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos.

Foto by Tamara Verheij: Wigant ontvangt de prijs van Dennis van Asselt – Snackkoerier.

TOP 3

 De volledige top 3 van de Lekkerste Hotdog luidt als volgt:

#1: Bas Wigant – New Dehli
#2: Guanita Hoepel – French Dog
#3: Sam de Zeeuw – TG Thriller Dog