Leon van De Rheezerbelten volgt broertje op tijdens NK Lekkerste Pannenkoek
Hij moedigde twee jaar zijn broertje aan tijdens het NK Lekkerste Pannenkoek, maar in 2026 is het de beurt aan Leon om Restaurant De Rheezerbelten te vertegenwoordigen op de Horecava.
Leon Gerrits van Restaurant De Rheezerbelten – Pannenkoek & Bistro in Hardenberg doet op donderdag 15 januari 2026 mee aan het NK Lekkerste Pannenkoek op de Horecava. Zijn jongere broer Cédric stond de afgelopen twee edities op het podium. “Dat was geweldig om te zien,” vertelt Leon (foto links). “Iedereen die meedoet aan het NK is trots, het is lekker druk en er hangt een positieve sfeer. Er komt zó veel creativiteit voorbij; in onze branche is het allang niet meer alleen de appelpannenkoek. Toen de kans zich voordeed, dacht ik: nu is het mijn beurt.”
Meld je net als Leon hier aan voor het NK Lekkerste Pannenkoek
Twaalf jaar ervaring
Leon begon in 2009 bij De Rheezerbelten in de spoelkeuken. “Dat was een bijbaantje, maar daar is mijn liefde voor de horeca wel begonnen,” zegt hij. “Ik heb eventmanagement gestudeerd, maar ben hier altijd blijven werken. Uiteindelijk heb ik mezelf verder ontwikkeld als pannenkoekenbakker. Wat mij vooral voldoening geeft, is het moment dat je de pannenkoek in de pan omdraait. Er is dan een bepaalde kleur, een kleur, en dan weet je: dit is perfect. Dan geef je ‘m mee en weet je dat de gast daar heel blij van wordt.”

Leon Gerrits staat op 15 januari op het wedstrijdpodium tijdens het NK Lekkerste Pannenkoek.
Regionale producten
Chef-kok Nick van Swaal (foto midden) staat sinds 2021 aan het roer van zowel de bistrokeuken als de pannenkoekenkeuken. Samen met zijn chef ontwikkelt Leon regelmatig de pannenkoek van de maand. De wedstrijdpannenkoek voor het NK ontwikkelt Leon ook samen met chef Nick. “Sinds Nick hier is, zijn de twee keukens dichter bij elkaar gekomen. We leren van elkaar en inspireren elkaar. Nick werkt graag met producten uit de regio en dat willen we in onze wedstrijdpannenkoek laten terugkomen.”
Ambacht en eigen receptuur
De Rheezerbelten staat bekend om zijn ambachtelijke pannenkoeken, gemaakt met een eigen beslag. “Het is onze samenstelling, onze eigen smaak. Gasten herkennen dat en zeggen vaak dat onze pannenkoeken nét even anders zijn. Dat is het mooiste compliment.”
Trots op De Rheezerbelten
De naam van de creatie is nog niet bekend, maar Leon verklapt dat het gerecht volop in ontwikkeling is. “We zijn als team trots op wat we hier doen en op het NK Lekkerste Pannenkoek willen we laten zien wat we als bedrijf kunnen. Voor mij is het een uitdaging dat op het podium te doen. Het zal even spannend zijn, maar vooral heel gaaf.”

Restaurant De Rheezerbelten in Hardenberg.
NK De Lekkerste 2026
Het NK De Lekkerste 2026 vindt plaats tijdens de Horecava, van maandag 12 tot donderdag 15 januari. Het NK Lekkerste Pasta is op dinsdag 13 januari om 11.00 uur.
Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Horecava, Remia Professioneel, Bakkerij Carl Siegert, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Qbtec, Houwers, Pizza Profs en KHN.
No Comments