Luciano wil met ‘simpel gerecht’ de jury van het NK Lekkerste Pasta overtuigen
Luciano Colabella van het geliefde A Bella Vita in Zwolle is weer van de partij tijdens het NK Lekkerste Pasta. Een mooi gerecht presenteren, leren van collega’s, genieten van de sfeer en vooral niet stressen; dát is zijn doel voor de wedstrijd op de Horecava 2025. Dan moet hij één ding in ieder geval niet vergeten.
Het gerecht waarmee Luciano Colabella de jury van het NK Lekkerste Pasta 2025 hoopt te overtuigen, is strascinati con salsiccia. “Een traditioneel gerecht uit Zuid-Italië dat lijkt op gnocchi. Het is heel simpel maar wel heel lekker. Ik maak het met onder andere Italiaanse worst en tomatensaus.”
Lees hier meer over het NK Lekkerste Pasta 2025
Inschrijven voor het NK Lekkerste Pasta 2025 kan hier
Italiaanse roots
Zuid-Italië is ook waar Luciano’s roots liggen. Hij begon met koken in zijn ouderlijk huis, waar hij opgroeide in een gezin met twaalf kinderen. “Mijn ouders kochten op een dag een houtoven, waar mijn moeder onder andere pizza en brood in bakte. Daar is het voor mij begonnen. Daarna heb ik in Italië de hotelschool gedaan.” Met zijn restaurant, A Bella Vita Pizzeria in Zwolle, staat Luciano inmiddels al jaren bekend om zijn authentieke en ambachtelijke Italiaanse gerechten.
Werken onder tijdsdruk
Luciano doet voor de derde keer mee met het NK De Lekkerste. “Omdat ik het ontzettend leuk vind. Ik doe niet zozeer mee om te winnen, maar meer om te leren van collega’s. Ik kijk graag naar hoe anderen hun gerechten presenteren, wat hun manier van werken is. Waar ik vooral in ben gegroeid, is het werken onder tijdsdruk. Ik kan nu veel beter omgaan met de spanning rondom de wedstrijd.”
In de file
Die spanning liep tijdens de Horecava 2024 behoorlijk op bij Luciano. Het scheelde namelijk niet veel of hij had het NK Lekkerste Pasta gemist. “Nadat ik bij Zwolle de snelweg op ging, stond ik drie kwartier in de file vanwege een ongeluk. Ik kwam veel later aan dan gepland. Ik mocht nog wel meedoen, maar had niet veel tijd om me voor te bereiden. Veel stress en adrenaline dus.” Om dat te voorkomen, moet hij één ding dus niet vergeten. “Nog eerder van huis gaan.”
Het NK Lekkerste Pasta vindt plaats op dinsdag 14 januari om 11.00 uur. Inschrijven voor de wedstrijd kan hier.
Partners
Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Rational, Next2Food, SVH, Pizza Profs, Houwers, Liebherr en Winterhalter.
No Comments