Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Marc staat te springen, maar let wel op details tijdens het NK Pizza Bakken

Marc staat te springen, maar let wel op details tijdens het NK Pizza Bakken

Stel dat je net de nieuwe chef van het restaurant bent geworden en vrij snel al meedoet aan het Nederlands Kampioenschap. Marc van Ommen van Il Municipio (links op de foto) gaat het doen. “Ik zag het NK Pizza Bakken voorbijkomen en we moésten ons gewoon inschrijven.” Hij is er al achter gekomen dat de details weleens de doorslag kunnen geven.

Marc van Ommen (31) is nu nog sous-chef bij Il Municipio, één van de drie restaurants van Hotel De Schout in het centrum van Denekamp. Het pizzarestaurant is twee jaar geleden geopend. Van Ommen, die tien jaar bij het bedrijf werkt, was vanaf het begin bij Il Municipio betrokken. De huidige chef gaat een stapje hoger binnen het bedrijf, waardoor Marc ook doorschuift. Vanaf november 2022 is hij de nieuwe chef.

Marc is erg enthousiast over het NK Pizza Bakken. “Onze Italiaanse chef Giacomo Zagami (rechts op de foto) heeft altijd gezegd dat als er een wedstrijd komt, wij mee zouden doen. Ik zou ook niets liever willen. Toen ik het NK Pizza Bakken voorbij zag komen, moesten we ons gewoon aanmelden.”

Schrijf je net als Marc hier in voor het NK Pizza Bakken

Wedstrijd als leermoment

De wedstrijd is een kans om te verder te groeien, zegt Marc. “We mogen laten zien wat kunnen en voor mij is het een enorm leermoment. Ik kom net kijken in de Italiaanse keuken, maar ik voel mij er echt thuis want ik vind het een supermooie keuken. We zijn benieuwd welke feedback we krijgen.”

Letten op de details

Het team van Il Municipio heeft het reglement van het NK Pizza Bakken goed gelezen. Details zijn belangrijk, weet Marc. In het reglement staat onder meer dat de oven gefixeerd staat op 320 graden Celcius. Dat is een kleine uitdaging. “Wij zijn gewend aan een iets lagere oventemperatuur, dus we moeten ons deeg nog een klein beetje aanpassen. Het is even stoeien, maar het komt goed. Tijdens het proces leren we steeds meer en het is heel leuk om te doen. En dat terwijl we nog niet eens echt zijn begonnen.”

NK Pizza Bakken tijdens Italiaanse dag

Het NK Pizza Bakken tijdens het Nederlands Kampioenschap wordt georganiseerd door Pizza Profs, in samenwerking met Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Het NK Pizza Bakken vindt plaats op dinsdag 10 januari in de RAI Amsterdam, tijdens de Horecava 2023. De wedstrijd is onderdeel van de Italiaanse dag, waarop ook het NK Lekkerste Pasta wordt gehouden.

Bekijk hier de wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap 2023

Bekijk hier het programma van 2023

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het Nederlands Kampioenschap (de nieuwe naam van de Lekkerste Wedstrijden), dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023.

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment