Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Meedoen aan Lekker Anders belangrijker dan winnen? Niet voor Robert
Robbert van Koppen NK De Lekkerste Lekker Anders

Meedoen aan Lekker Anders belangrijker dan winnen? Niet voor Robert

Hij was erg teleurgesteld toen de kookwedstrijd de vorige keer wegens corona niet doorging. Maar op 11 januari 2023 mag Robert van Koppen dan eindelijk naar de Horecava om te laten zien wat hij kan tijdens Lekker Anders. De lat legt hij zo hoog als maar kan.

Robert van Koppen (rechts op de foto, links zijn begeleider Tom de Rooij) had zich de vorige keer goed voorbereid en kon het slecht hebben dat Lekker Anders begin 2022 niet doorging, zegt Marco Roozenburg, projectcoördinator Horeca van Ipse de Bruggen. “We doen eigenlijk ieder jaar mee. Het is ons doel om mensen een mooie positie in de maatschappij te geven, en de wedstrijden zijn een belangrijk onderdeel daarvan en erg leuk om te doen.”

Inschrijven voor Lekker Anders kan hier

Lees hier meer over Lekker Anders, de kookwedstrijd voor horecamedewerkers met een arbeidsbeperking

Flatbread met platte ingrediënten

Ipse de Bruggen, een zorgorganisatie in Zuid-Holland voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, heeft met verschillende horecalocaties successen behaald. Zo ging Anouska Hendrinks van lunchcafé De Zoetelaar in Zoetermeer er in 2019 met het goud vandoor. Robert van Koppen werkt bij Lunchcafé De Smulhoeve in Den Haag en doet voor het eerst mee. “Zijn creatie heet Flattaa!”, vertelt Roozenburg. “Het is een eigentijdse flabread met allemaal platte ingredënten. Er wordt nog aan gesleuteld.”

Vol voor de winst

Meedoen is belangrijker dan winnen, zo luidt ook het devies bij Ipse de Bruggen. “Maar de deelnemers denken daar heel anders over”, weet Roozenburg. “Robert is zeker van z’n zaak en gaat vol voor de winst. Hij kijkt al jaren YouTube-video’s van sterrenchefs en haalt daar allerlei ideeën uit. Aan ons de taak om ‘m een beetje op aarde te houden.”

Schitteren op het podium

Marco Roozenburg zal er bij zijn op de Horecava. “Ik zie ze graag schitteren op het podium. Het hele proces is een geweldige ervaring voor ze en je ziet ze groeien. Ze krijgen aandacht en erkenning en dat is heel erg leuk voor ze. Ik kijk er dan ook naar uit.”

Inschrijven voor 2023

Iedereen kan zich vanaf nu inschrijven voor alle wedstrijden van het NK De Lekkerste, dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023. Het NK De Lekkerste wordt georganiseerd door Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Farm Frites, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

 

No Comments

Post a Comment