Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

 

Ons Verhaal

Stichting de Lekkerste Wedstrijden

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert vakwedstrijden voor de fast casual markt op de Horecava. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Professionals uit de branche dagen elkaar tijdens jaarlijkse de beurs uit om een topprestatie te leveren. Dat doen ze in negen verschillende vakwedstrijden.

Project presentation background

Actief sinds 1984

De eerste wedstrijd om Het Lekkerste Broodje van Nederland werd gehouden in 1984, in het Postiljon Motel in Bunnik. Het idee was om in de horeca meer met brood te doen en de creativiteit te verhogen. Want naast het broodje ham-kaas was er destijds weinig anders in de cafetaria verkrijgbaar. Koggeschip Vakbladen en belangenvereniging IJsfrica organiseerden de wedstrijd.

Dit is echt bizar. Toen ik hoorde dat we gewonnen hadden, werd ik gek. Dat gevoel is geniaal, onbeschrijfelijk!

Dennie Soffree - eigenaar eetcafé Soffree on fifty-four, Oud-Beijerland

We kijken naar smaak en proeven naar smaak... en die wordt dubbel geteld

Hans van Dijk - jurylid, SVO vakopleiding food

Ik heb er geen woorden voor, heel speciaal dit! Ik ben zo trots als een vis!

Soufian Berkane - restaurant La Ruche Bijenkorf, Den Haag

De eerste editie was meteen een groot succes. Het jaar er op werd er meteen in twee categorieën gewerkt, horeca en catering. En werd de wedstrijd verplaatst naar de jaarlijkse Horecava in de RAI in Amsterdam. De jaarlijkse wedstrijden trokken al snel aandacht van de media. Deelnemers, maar vooral winnaars, mochten rekenen op veel positieve publiciteit en extra omzet. De Telegraaf publiceerde standaard een artikel met de winnaar in het befaamde Stan Huygens Journaal.

Waar de stichting er de eerste jaren alleen voor stond, kwam de grote doorbraak toen de Horecava vol achter de wedstrijden ging staan. De wedstrijden worden sindsdien professioneel gefaciliteerd waardoor de meerwaarde voor alle betrokken partijen ongekend groot werd. Er kwam een speciale professionele fastservice-arena op de beursvloer. En het aantal wedstrijden werd uitgebreid, zodat op het wedstrijdpodium inmiddels sprake is van een dagvullend programma.

De editie 2019 vindt plaats in een bestaande hal die nieuw is toegevoegd aan de Horecava, Hal 8. Op deze locatie is behalve voor de wedstrijden, ook plaats voor fabrikanten en leveranciers. Zij hebben daar volop ruimte om hun vernieuwende ideeën te exposeren. De nieuwe opzet biedt meer ruimte voor deelnemers, met extra werkplekken in de voorbereiding. En er komt een splinternieuw podium, uiteraard voorzien van professionele verlichting, beeld en geluid.

         

Volg ons ook op Facebook & Twitter

Project presentation background

2019

Nieuwe benaming voor Het Lekkerste Broodje en nieuwe wedstrijden als Lekkerste Pannenkoek en Lekkerste Frietje. Kortom: het gaat bruisen van de activiteiten in Hal 8. Van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2019, Lekkerste Wedstrijden, Horecava, RAI, Amsterdam.