Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / National Hot Dog Day: 5 feiten over de hotdog
Lekkerste Hotdog 2020

National Hot Dog Day: 5 feiten over de hotdog

De Amerikanen vieren op de derde woensdag in juli National Hot Dog Day. In Nederland is de snack niet zo populair als in de Verenigde Staten, maar toch zijn er genoeg liefhebbers. Hier volgen 5 feiten over de hotdog.

1. Frankfurt en Wenen claimen de hotdog

Amerikanen noemen een hotdog ook wel een Frankfurter, kortweg ‘Frank’, of een wiener. De hotdog zou namelijk in Frankfurt zijn uitgevonden. De Duitse stad vierde in 1987 het 500-jarige bestaan. In Wenen zegt men dat de hotdog juist in de Oostenrijkse hoofdstad geboren is. Waarom zouden de Amerikanen het anders over een ‘wiener’ hebben?

2. Duitsers brachten de hotdog naar Amerika

In de 19e eeuw introduceerden Duitse immigranten de hotdog in Amerika, waar de eerste exemplaren werden verkocht tijdens honkbalwedstrijden in 1893. Tegenwoordig is de hotdog mateloos populair in dat land. In 2018 gaven Amerikanen meer dan 3 miljard dollar uit aan hotdogs in de supermarkt. De meeste hotdogs worden in Los Angeles gegeten.

3. Ook de koning is dol op hotdogs

Een hotdog mag dan wel streetfood genoemd worden, ook de elite smult ervan. President Franklin D. Roosevelt serveerde hotdogs aan King George en Queen Elizabeth tijdens hun bezoek in 1939. De koning at er twee, met een biertje erbij.

4. Frankfurter of knakworst?

Een Frankfurter is een traditionele rookworst gemaakt van varkensvlees en een knakworst is een kookworstje van gemengd vlees. Knakworst was in de jaren 50, voor de tijd van de frikandel, één van de populairste cafetariasnacks in Nederland, zo schijft het Nationaal Snack Handboek.

Lekkerste Hotdog

De winnende hotdog van Sander Smakman 2020

5. Drie hotdogmakers hebben goud gewonnen

De Lekkerste Wedstrijden heeft drie keer de Lekkerste Hotdog georganiseerd. Bas Wigant van brood- en delicatessenwinkel De Verleiding in Numansdorp won in 2018 met ‘Hot Dog New Dehli’. Juanita Hoepel van foodtruckconcept Chez Jan pakte in 2019 goud met ‘Formidable’. In 2020 ging Sander Smakman van Lekkerrr Hoogzandveld in Nieuwegein met de hoofdprijs naar huis, dankzij zijn ‘Macho Nacho Hotdog’.

Bekijk hier de top 3 van de Lekkerste Hotdog 2020

Partners

De Lekkerste Wedstrijden wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food, Koopmans Professional en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment