Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Paolo Marino pakt goud tijdens NK Pizza bakken 2023
Paolo Marino wint NK Pizza bakken 2023

Paolo Marino pakt goud tijdens NK Pizza bakken 2023

De hoofdprijs van het NK Pizza bakken 2023 is voor Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam. De Italiaan gaf tijdens de Horecava een groot deelnemersveld het nakijken.

Paolo Marino was één van veertien deelnemers tijdens het NK Pizza bakken 2023. Hij overtuigde de vakkundige jury met ‘Evolution of Tradition’, een pizza met buffelstracciatella, ansjovis, olijfpoeder en pijnboompitten. “Ik ben hier heel erg blij mee, want ik steek veel tijd in mijn producten en ben altijd bezig mezelf te verbeteren. Ik heb nu zes jaar in pizzeria’s over de hele wereld gewerkt en dit is mijn eerste prijs.”

Romeins en Napolitaans

Volgens de jury blonk de winnende pizza uit in evenwicht, elegantie en versheid. Vooral het deeg gooide hoge ogen. “Een mooie combinatie van een Romeinse en Napolitaanse pizza, dus niet alleen een krokante rand, maar ook een krokante binnenkant. Het deeg had een goede hydratatie en de smaken waren top, onder andere dankzij de intense olijfpoeder en romige kaas”, aldus de jury.

Winnaar NK Pizza bakken 2023

De winnende pizza, Evolution of Tradition

Seizoensproducten

Giacomo Zagami van Il Municipio in Denekamp werd tweede met zijn pizza Il Municipio. Hij kreeg complimenten voor het gebruik van seizoensproducten, het gekozen meel en zijn techniek. Fabrizio de Maio van Mangia Pizza & Pasta Zeedijk in Amsterdam pakte het brons met ‘It’s Possible’, een vegan pizza met onder meer avocado, zongedroogde tomaatjes, tofu, rucola en walnoten.

Pluim van Kranenborg

Thom Vink, leerling op het ROC Mondriaan in Zoetermeer, viel niet in de prijzen maar kreeg wel een pluim van jurylid Robert Kranenborg voor zijn Pizza Kabeljauw. Volgens de topchef was het ‘een gedurfde pizza en een uitstekende prestatie tussen al het geweld van de Italianen’.

Top 3

De volledige top 3 van het NK Pizza bakken 2023:

1: Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam
2: Giacomo Zagami van Il Municipio in Denekamp
3: Fabrizio de Maio van Mangia Pizza & Pasta Zeedijk in Amsterdam

Top 3 NK Pizza bakken

De top 3 van het NK Pizza bakken 2023, vlnr: Fabrizio de Maio (3), Paolo Marino (1) en Giacomo Zagami (2).

 

De opdracht tijdens het NK Pizza bakken was om ter plaatse op het podium, binnen vijftien minuten, twee identieke creaties te maken. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Italiaans-Nederlandse vakjury

De jury van het NK Pizza bakken 2023 bestond uit Renato Bosco (eigenaar van Saporè in San Martino, Marcel Losekoot (eigenaar van en mastertrainer bij De Pizza Academy), Giovanni d’Apice (culinair adviseur, kookboekenschrijver en eigenaar Artixitra), Robert Kranenborg (SVH Meesterkok, culinair adviseur en ondernemer) en Chef Erik van der Kooij (pizzabakker bekend van TikTok, Instagram en YouTube).

Praktijkjury

Deelnemers worden tijdens de mise en place beoordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door de Houwers Groep.

Pizza Profs

Het NK Pizza bakken is onderdeel van het NK De Lekkerste, de nieuwe versie van de Lekkerste Wedstrijden. Het NK Pizza bakken wordt georganiseerd door Pizza Profs, in samenwerking met Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Farm Frites, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment