Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Pizza Profs organiseert allereerste Pizza Inspiratie Event

Pizza Profs organiseert allereerste Pizza Inspiratie Event

Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. De Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti is een van de gastsprekers. Daarnaast zijn er verschillende lezingen en proeverijen.

“We zijn in 2021 met ons platform voor professionele pizzamakers en -ondernemers gestart. Steeds meer pizzaioli haken aan bij onze missie om gezonde pizza winstgevend op de kaart te zetten”, vertelt Pizza Prof-oprichter Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy.
Nu is de tijd rijp om een live evenement te organiseren voor alle volgers van Pizza Profs. “Zo willen we ondernemers helpen om een gezond pizzabedrijf te runnen en ze inspireren met proeverijen en demonstraties.”

Gratis toegang

Het allereerste Pizza Inspiratie Event vindt plaats op 24 oktober. De toegang is gratis. Aanmelden kan via: https://pizzaprofs.nl/events/. Van 11 tot 14 uur zijn eigenaren van een pizzazaak welkom bij Pizza Prof-partner SVO in Houten. Op het programma staan verschillende lezingen en inspiratiesessies.

Ferrari onder de tomatensauzen

De Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti, komt speciaal voor het event naar Nederland. De chef vertelt over de culinaire mogelijkheden van tomatensaus op pizza. Casoni werkt sinds 2010 bij Mutti. Dit merk staat bekend als de ‘Ferrari onder de tomatensauzen’.

Deeg- en wijntips

De Italiaanse deegspecialist Salvatore van de Pizza Academy gaat demonstreren hoe je het perfecte deeg bereidt. Een sommelier vertelt hoe je wijn en pizza combineert.

Trends, ondernemen en personeel vinden

Marcel Losekoot vertelt over trends en ontwikkelingen in pizzaland. Hoe je als ondernemer je pizzabusiness gezond houdt, staat centraal in de lezing van Lisanne Korfage van HTC Advies.

Laila Echternach van Foodservice Instituut Nederland gaat in op de vraag hoe de toekomst van de foodservice eruit gaat zien. De werving van personeel en hoe je omgaat met personeelstekorten, komt aan de orde in de voordracht van Ricardo Eshuis, directeur van Pizza Prof-partner SVH.

NK Pizza Bakken 2023

Naast het event op 24 oktober, organiseert Pizza Profs in samenwerking met De Lekkerste Wedstrijden het NK Pizza Bakken 2023 op dinsdag 10 januari tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. De aanmelding is geopend. 

Over Pizza Profs

Samen met de support van foundingpartners Ake Ideal NordCap (importeur Moretti Forni), HANOS, Van Gestel, SVH, SVO heeft Marcel Losekoot van de Pizza Academy begin 2021 het platform Pizza Profs in het leven geroepen. Inmiddels hebben partners als Arla Pro en Mutti zich ook aangesloten bij het platform. De missie van Pizza Profs is om pizza als lekker, voedzaam en culinair product op de kaart zetten en ondernemers in de pizzabranche hierbij te ondersteunen.

No Comments

Post a Comment