Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Recordpoging voor duurste hamburger ter wereld geslaagd
Duurste hamburger The Golden Boy

Recordpoging voor duurste hamburger ter wereld geslaagd

De recordpoging van De Daltons om de duurste hamburger ter wereld te maken, is geslaagd. Dat is het oordeel van de aanwezige jury, die een voorlopig certificaat heeft uitgereikt aan eigenaar Robbert Jan de Veen. Het bewijsmateriaal is samen met het juryrapport ingediend bij World Records, die moet besluiten of De Daltons een permanent certificaat verdient.

De Nederlandse media kwam massaal af op de recordpoging van De Daltons in Voorthuizen. Eigenaar Robbert Jan de Veen maakte zijn hamburger terwijl meerder foto- en filmcamera’s op hem gericht stonden. Buiten stond het publiek in de rij voor de frietwagen van Remia, waar ze gratis frietjes konden krijgen om het 30-jarig bestaan van het bedrijf te vieren.

Duurste hamburger The Golden Boy

Grote banners

De Veen pakte flink uit voor zijn recordpoging en maakte er een happening van waar zo’n beetje half Voorthuizen opaf kwam. De grote banners voor de zaak en gratis frietjes trokken veel bekijks.

Binnen was de ondernemer druk bezig met het samenstellen van The Golden Boy. Terwijl hij de hamburger opbouwde, had hij ook nog tijd om verschillende media te woord te staan.

Duurste hamburger The Golden Boy

De Daltons recordpoging laatste hand

Robbert Jan de Veen legt de laatste hand aan The Golden Boy

Eerste hamburger voor KHN-voorzitter

Het eerste exemplaar van de hamburger in kwestie, The Golden Boy, is voor een prijs van 5000 euro gekocht door Remia. Robèr Willemse de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, mocht de burger opeten. “We zijn op zoek gegaan naar een persoon die het verdient om in het zonnetje gezet te worden”, zegt De Veen. “Robèr heeft zich tijdens de coronacrisis op een bijzondere wijze hard gemaakt voor de Nederlandse horeca en onze belangen direct en indirect vertegenwoordigd. Natuurlijk is het coronadossier nog niet afgesloten, maar we vonden het wel belangrijk om Robèr te bedanken voor zijn buitengewone inzet.”

The Golden Boy duurste hamburger

KHN-voorzitter Robèr Willemse zet zijn tanden in het eerste officiële exemplaar van The Golden Boy.

Wagyu, krab en kaviaar

The Golden Boy is een hamburger van 5000 euro gemaakt met 100 procent Wagyu A5 vlees, die de ondernemer vervolgens ‘pimpt’ met onder meer Beluga kaviaar, king crab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt met Kopi Luwak koffie en Schotse Macallan whisky. Ook het hamburgerbroodje maakt De Veen zelf, met Dom Pérignon champagnedeeg. Als laatste wordt de burger belegd met bladgoud en kort gerookt met whisky geïmpregneerde rook.

Duurste hamburger The Golden Boy

Cheque voor de Voedselbank

De opbrengst van de burger ging naar de Voedselbank, die een cheque van 5000 euro in ontvangst mocht nemen. “Het is natuurlijk gek om 5000 euro voor een burger te betalen”, zei Robbert Jan de Veen eerder. “Maar het is nog gekker dat in Nederland dit jaar meer dan 160 duizend mensen gebruikmaken van de Voedselbank, een toename van 7 procent. Daar willen we aandacht voor vragen.”

De Daltons recordpoging schilderij

De ondernemer kreeg van Remia een bijzonder schilderij van The Golden Boy.

No Comments

Post a Comment