Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Richard Theisen blijft katalysator Lekkerste Wedstrijden
Lekkerste Wedstrijden Richard Theisen

Richard Theisen blijft katalysator Lekkerste Wedstrijden

Hij nam in 2020 afscheid, maar komt daar nu een klein beetje van terug. Richard Theisen van HMSHost blijft de komende tijd de grote kartrekker voor de Lekkerste Wedstrijden binnen het bedrijf. “Ik vind het nog altijd veel te leuk.”

Richard Theisen van HMSHost Schiphol werd in 2020 op het podium van de Lekkerste Wedstrijden gehuldigd voor 25 jaar deelname. Ook kreeg hij een bijzondere onderscheiding voor zijn werk als leermeester. Johan van der Weerd, organisator en oprichter van Stichting de Lekkerste Wedstrijden, zei destijds dat het niveau van de wedstrijden door hem is gestegen. “Wij als organisatie leven van dit soort mensen. Als we die niet hebben, zijn we nergens.”

Theisen, sinds 1993 Hospitality manager bij HMSHost Schiphol, is al ruim 25 jaar de katalysator van wedstrijden voor medewerkers en leerlingen. Hij organiseerde interne competities en motiveerde talloze mensen om mee te doen aan de Lekkerste Wedstrijden. Hij heeft talenten begeleid en won zelf ook een aantal prijzen.

Nu Theisen tegen zijn pensioen aan zit, moet er een opvolger komen die het stokje van hem overneemt. “Maar door corona heeft dat proces zstilgestaan”, zegt Theisen. “Mensen hebben afscheid genomen, er is veel veranderd. Dus heb ik gezegd dat ik de laatste drie jaar aan mijn opvolging werk.”

Lees ook: Richard Theisen gehuldigd na 25 jaar deelname

Lekkerste Wedstrijden Richard Theisen

Richard Theisen heeft door de jaren heen talloze medewerkers en leerlingen begeleid, zowel achter de schermen als op het podium.

Eerste keer geen succes

Mede dankzij Theisen heeft HMSHost de afgelopen jaren vele prijzen in de wacht gesleept. De allereerste keer dat hij meedeed, was echter geen succes. “Dat was 26 jaar geleden, in het personeelsrestaurant van de RAI, waar ik met mijn campingkoelertje binnenkwam. Ik had vier broodjes bij me, want dat stond in het reglement. Ik wilde ze in de oven opwarmen, maar had per ongeluk de bovengrill aangezet. Broodjes zwart. Ik heb geprobeerd ze te restaureren, maar het mocht niet baten.”

Het was een leermoment voor Theisen. “Dat is me één keer gebeurd en nooit meer. Nu houd ik alles in de gaten. Een dag van tevoren loop ik rond om alles te checken: de apparatuur, de ingang, de looproutes, noem maar op.”

Veel prijzen

Waar hij de eerste keer in z’n eentje naar de wedstrijden kwam, loopt Theisen de laatste jaren met een hele groep rond. In 2020 nam hij maar liefst 22 mensen mee. Zijn talenten doen met veel verschillende wedstrijden mee en winnen regelmatig prijzen: dertig de eerste prijs en heel vaak tweede en derde. Zelf won Theisen twee keer goud: tijdens het Lekkerste Broodje in 2001 en 2008. “En we hebben een keer het Lekkerste Kindermenu gewonnen.”

Lekkerste Wedstrijden Richard Theisen

In 2020 werd Richard Theisen gehuldigd, onder meer door SVH-directeur Ricardo Eshuis.

Samen met producten bezig zijn

Theisen is jaarlijks vanaf oktober iedere dag bezig met de wedstrijden. “Recepten uitwerken, mensen helpen, interne wedstrijden organiseren.” Hij gaat ook met het team op pad. “Met een bus door het land, leveranciers bezoeken waar we workshops en rondleidingen krijgen. Het is mooi om samen met producten bezig te zijn.”

Er gaat veel tijd in zitten. “Maar het geeft me energie. Gelukkig zijn er veel mensen binnen het bedrijf die het waarderen. Ik wil de wedstrijden ook onderdeel maken van onze opleidingen, door er een soort examenstuk van te maken.”

Lees ook: Kampioen Ferlyan zet Spakenburg in vuur en vlam

Buiten de gebaande paden

Volgens Theisen zijn wedstrijden belangrijk voor het bedrijf en de medewerkers. “Als ze hier binnenkomen, zijn ze vaak timide, durven niet. Ik de loop van de tijd zie uit hun schulp kruipen en groeien. We zijn het grootste horecabedrijf onder één dak, met 1700 medewerkers. Sommigen maken het hele jaar door hetzelfde assortiment, en dan is het leuk om een keer buiten de gebaande paden te gaan en te kijken wat er in de wereld gebeurt. Op die manier kun je je als persoon en bedrijf blijven ontwikkelen.”

Net als de laatste 25 edities zal Richard Theisen daarom ook de volgende keer te vinden zijn rond het podium van de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava. “Ik moet het nog even volhouden. Dat geeft niet, want ik vind het veel te leuk. Alleen zal ik zelf niet meer op het podium staan.”

Partners

De Lekkerste Wedstrijden wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food, Koopmans Professional en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment