Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Rohini Atwaroe wint ook het NK Lekkerste Pannenkoek
Rohini Atwaroe wint NK Lekkerste Pannenkoek 2023

Rohini Atwaroe wint ook het NK Lekkerste Pannenkoek

Rohini Atwaroe van By Jarmusch in Rotterdam heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd tijdens de Horecava. Waar ze in 2020  de prijs voor de lekkerste burger mee naar huis nam, pakte ze dit keer goud tijdens het NK Lekkerste Pannenkoek. Ook de kinderjury vond haar pannenkoek het lekkerst.

De ‘American Classic’ van Rohini Atwaroe maakte grote indruk op de vakjury. Ze gebruikte blauwe bessen, Ahornsiroop geïnfuseerd met lavendel, beurre noisette, whiskey maple glazed bacon strips en sinaasappelzest. Voor de kinderjury had ze een aparte versie zonder alcohol gemaakt.

Perfecte pannenkoek

“Een creatieve versie van een klassieke Amerikaanse pannenkoek waarin alles klopte’, oordeelde de vakjury. “Ze waren fluffy, hadden een perfecte structuur en alle smaken waren goed. Ook de uitvoering was perfect.” De kinderjury was het daarmee eens en gaf Rohini daarom de kinderjuryprijs. “We vonden haar pannenkoek erg lekker en de presentatie was ook mooi”, aldus de kinderjury.

‘Niet te bevatten’

Rohini Atwaroe won in 2020 namens Ter Marsch & Co de hoofdprijs tijdens de Lekkerste Burger. Nu pakte ze dus goud tijdens het NK Lekkerste Pannenkoek, namens By Jarmusch. “Het zijn twee totaal verschillende producten en concepten, maar eigenlijk heb ik het op dezelfde manier aangepakt: alle elementen van een klassiek gerecht perfect proberen uit te voeren. Dat ik hier nu weer sta, kan ik eigenlijk nog niet bevatten.”

The American Classic, de winnaar van het NK Lekkerste Pannenkoek 2023.

Pannenkoek als sushi

Ewout Mampaey van Pannenkoe in Ridderkerk pakte het zilver met ‘Koeshi’, een pannenkoek gepresenteerd als verschillende soorten sushi, met onder meer mascarpone, witte chocoladesaus, aardbeiensaus, merengue en sinaasappelschil. Het brons was voor Simon Kamperman van De Heikamp in Ruurlo. Hij maakte ‘Vanille Flamboyé’, met onder meer roomkaas, sinaasappelcoulis, mascarpone en kaneelcake.

Top 3 NK Lekkerste Pannenkoek 2023

1: Rohini Atwaroe van By Jarmusch in Rotterdam
2: Ewout Mampaey van Pannenkoe in Ridderkerk
3: Simon Kamperman van De Heikamp in Ruurlo

top 3 NK Lekkerste Pannenkoek 2023

De top 3 van de NK Lekkerste Pannenkoek 2023, vlnr: Ewout Mampaey (2), Rohini Atwaroe (1) en Simon Kamperman (3)

 

Aan het NK Lekkerste Pannenkoek 2023 deden zeven deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen vijftien minuten, twee identieke, zoete creaties te maken. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Jury

De jury van het NK Lekkerste Pannenkoek 2023 bestond uit Nick Toet (kok, bekend van Youtube-kanaal EtenmetNick), Merijn Jansma (eigenaar In den Gloeiende Gerrit in Amersfoort, vicevoorzitter KHN), Steven Strijbosch (CEO CityGuys.nl) en Kees Haalboom (directeur Pannenkoekenhuizen).

Praktijkjury

Deelnemers worden tijdens de mise en place beoordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door de Houwers Groep.

Sinds 1984

Het NK Lekkerste Pannenkoek is onderdeel van het NK De Lekkerste, de nieuwe versie van de Lekkerste Wedstrijden. Deze vakwedstrijden worden al sinds 1984 georganiseerd. Het NK Lekkerste Pannenkoek is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Farm Frites, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment