Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Stads-Koffyhuis barst van de bekers maar blijft meedoen

Stads-Koffyhuis barst van de bekers maar blijft meedoen

Als het aan hem ligt, staat hij in 2022 weer op het podium van de Lekkerste Wedstrijden. In 2020 zorgde Tjarda Romeijn ervoor dat Stads-Koffyhuis in Delft de elfde overwinning op de erelijst kon bijschrijven. De zaak puilt inmiddels uit van de bekers, maar weet niet van ophouden.

‘We hebben zo veel bekers, dat ik ze niet allemaal in de zaak kwijt kan’, zegt Ferry van Winden, die samen met Roland Dijkman sinds 2011 Stads-Koffyhuis in Delft runt. ‘Hoe vaak het bedrijf heeft gewonnen? Ik denk zes, zeven keer.’

Elf keer goud

Wat blijkt: Stads-Koffyhuis heeft maar liefst elf keer de winst gepakt. Helma Kleyweg won het Lekkerste Broodje in 1987, 1991, 1992 en 2002. In 2008, tijdens de 25ste editie, werd haar broodje ‘Alex’ Keuze’ uit 2002 gekozen tot beste in 25 jaar. Ook P.M. de Groot (1989) en Peter van de Meer (1996) wonnen voor Stads-Koffyhuis.

Twee medewerkers wonnen bij elkaar drie keer in de categorie Lekker Anders: Jiwar Amin (2012 en 2014) en Philip van der Sar (2017). Tjarda Romeijn maakte er elf van door het Lekkerste Lunchgerecht 2020 te winnen (de nieuwe naam van de categorie het Lekkerste Broodje).

De bekers staan bij Stads-Koffyhuis op een prominenten plek

Veel publiciteit

‘We zijn ook een aantal keer in de top 3 geëindigd’, weet Van Winden. ‘In ieder geval zijn we een trouwe deelnemer, want we zien echt wel het nut van de wedstrijden in. Medewerkers kijken er soms een jaar naar uit.’

Naast de motiverende factor, levert deelname ook het bedrijf iets op. ‘Je kunt er namelijk veel publiciteit mee vergaren. De plaatselijke krant, landelijke media. Ik snap soms niet dat anderen dat niet inzien.’

Ferry van Winden en Roland Dijkman openden in 2018 hun tweede zaak, De Delf, vijf deuren verderop. ‘Daarmee hebben we al twee keer meegedaan.’

Lekkere en handzame broodjes

Hoe kan een bedrijf zo succesvol zijn met de Lekkerste Wedstrijden? ‘Simpel gezegd maken we gewoon heel lekkere broodjes. Creatief, maar niet te ingewikkeld. Daarnaast moet een goed broodje ook handzaam zijn. En als je een hap neemt, moet je alles kunnen proeven.’

Winnaar Lekkerste Lunchgerecht 2020

Medewerker Tjarda Romeijn won in 2020 het Lekkerste Lunchgerecht in de categorie Horeca met Burrata di Vega: een meergranenbol met rucola, gegrilde courgette, romige burrata met truffel, zoete tomaatjes, pecannoten, kappertjes en balsamicodressing. Het broodje staat nog altijd op de kaart. Van Winden: ‘We verkopen er nog steeds heel veel van.’

Tjarda Romeijn, nu 21, is ook nog altijd onderdeel van het keukenteam. ‘Hij is de lockdown goed doorgekomen. Zeven jaar geleden kwam hij als leerling binnen en inmiddels is hij een vaste kracht.’

De Burrata di Vega staat nog steeds op de kaart bij Stads-Koffyhuis.

Ineens beroemd

Voor Tjarda is het een bijzonder jaar geweest. ‘Ik kreeg veel reacties uit mijn omgeving en ook het bedrijf vond het leuk om na zo veel jaar weer te winnen’, laat hij weten. ‘Opeens moest ik interviews houden en op de foto. Ik was ineens beroemd. Maar ik blijf altijd mezelf. Het motiveert wel om altijd mijn best te doen op het werk.’

Twee jaar lang kampioen

Stiekem vindt hij het niet heel erg dat er in 2020 geen Horecava was. ‘Jammer, maar daardoor ben ik wel twee jaar lang regerend kampioen.’ Ondertussen is hij weer met een nieuwe creatie bezig. ‘We zitten in de beginfase, het is zeker nog niet perfect. Ik wil weer meedoen, en ik ga ervan uit dat dat volgend jaar is.’

Partners

De Lekkerste Wedstrijden wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food, Koopmans Professional en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment