Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Ter Marsch & Co met ‘La Fiesta de Carne’ naar NK Lekkerste Burger
Oscar Boeters Ter Marsch & Co NK Lekkerste Burger 2023

Ter Marsch & Co met ‘La Fiesta de Carne’ naar NK Lekkerste Burger

Hoe smaakt een Spaanse burger? De jury van het NK Lekkerste Burger 2024 gaat het beleven tijdens de Horecava. Meervoudig winnaar en burgerspecialist Ter Marsch & Co hoopt dat hun ‘La Fiesta de Carne’ indruk gaat maken.    

Ze pakten al eens goud met een Aziatische burger, maar in januari 2024 wil Ter Marsch & Co met Spaanse invloeden het NK Lekkerste Burger op de Horecava winnen. “Dit is een hardloper in de zaak, dus we hebben er alle vertrouwen in.”

Spaanse Black Angus

De naam van de burger waarmee Ter Marsch & Co naar het NK Lekkerste Burger 2024 afreist, geeft precies weer wat de jury kan verwachten: La Fiesta de Carne. De burger wordt onder andere gemaakt met Spaanse Black Angus van Miquel Vergara, 24 maanden gerijpte Gran Reserva Serranoham, ketchup van Piment d’Espelette, curstard van Manchego-kaas, Anadaluz-créme en een venkelsalade. “We maken een mooie burger met ingrediënten uit verschillende streken. Een frisse venkelsalade past daar perfect bij”, zegt chef en mede-eigenaar Olaf Oldenburg.

Inschrijven voor het NK Lekkerste Burger kan hier

Verschillende prijzen

Boetiek-burgerrestaurant Ter Marsch & Co, met locaties in Rotterdam en Amsterdam, is vaker actief geweest op verschillende wedstrijdpodia in binnen- en buitenland. Zowel tijdens de Best Burger Benelux als het NK de Lekkerste hebben ze al eens verschillende prijzen gepakt, waaronder goud tijdens het NK Loaded Fries (Mitch Kramer) en het NK Lekkerste Burger (Rohini Atwaroe), beiden in 2020. Oldenburg won de strijd om de lekkerste burger ook al eens in 2015.

Niet snel gestresst

Chef Andy Hoogvliets (32) van Ter Marsch & Co Rotterdam vertegenwoordigt het bedrijf opnieuw tijdens het NK Lekkerste Burger 2024. “Een jonge telg uit ons team met veel talent”, weet Oldenburg. “Andy is een rustige jongen die niet snel gestrest raakt. We kijken er met veel plezier naar uit en hebben er alle vertrouwen in, want de burger staat al bij ons op de kaart en is erg populair.” Hoogvliets weet wat het is om te winnen, want hij en Mitch Kramer bezorgden Ter Marsch in 2021 voor de tweede keer goud tijdens de Best Burger Benelux met de Mexicaans geïnspireerde Holy Moly.

Het NK Lekkerste Burger vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, op maandag 11 januari om 15.00 uur. Inschrijven kan via de website van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.

Op de foto: Oscar Boeters, die in januari 2023 namens Ter Marsch & Co meedeed aan het NK Lekkerste Burger.

Fotografie: Tamara Verheij / Inbeeldt

No Comments

Post a Comment